Fuut

Zo ondertussen kan ik mijn log beter tot vogel-log omdopen geloof ik ;-)
Maar ik kan het niet laten om foto's te maken van al vogels en vreemd eenden in de bijt die ik tegen kom.
Vandaag ging ik kattenvoer halen bij de dierenarts. En laat dat nu in de buurt zijn van de Oude IJssel. Daarom had ik mijn camera ook in de fietstas gemikt.

Gisteren had ik er al 2 gesignaleerd in Ulft (die bleken er vandaag ook nog te dobberen). Nu kwam ik er ook één tegen in Gendringen.
De fuut.Dit exemplaar was zo aardig om mij de gelegenheid te geven hem op de foto te zetten. Hij poetste nog even zijn veren.Tot in de kleinste puntjes verzorgde hij zijn uiterlijk om goed in beeld te komen.


En toen was hij klaar voor het "portret".


Iets verder op in een weiland dat onder water stond liep er een "vreemde gast" tussen de meeuwen en scholeksters. Aangezien ik mijn bril niet op had kon ik niet goed zien wat het was. 
Handig zo'n camera. Je maakt een foto en bestudeert het plaatje thuis. En daar bleek het, zoals ik al dacht, een grutto te zijn.

drie reacties

‘t Is toch reuze handig om je camera altijd bij je te hebben. Dat zie je maar weer. Over een poosje op jonge eendjes jacht?


JeeBee (E-mail ) (URL) - 15-03-’08 08:55

@JeeBee: Vast wel. Of ander klein grut.
En ik hoop nog steeds dat meneer of mevrouw eekhoorn zich nog eens laat zien in het bos. Ik had hem bijna op de foto. Stond klaar met mijn camera…toen gooide iemand een autodeur dicht..en weg was hij :,-(


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 15-03-’08 10:12

Het is een heuze reportage geworden. ;-)
Mooie “portretfoto”. :-)


Elly (URL) - 15-03-’08 11:11


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.