Geheimpje bewaren

Geheimen bewaren. Het is toch zo ontzettend moeilijk als je een kind bent.
En dat Moederdag, wat duurt het toch ontzettend lang voor het zover is.
Een paar weken geleden moest Bente een steen meenemen naar school. Waarom, dat was geheim.
"Mama ik zeg niets over moederdag want dat is geheim", zei ze eergisteren nog. Om vervolgens de dag daarna mij mede te delen dat de steen goudkleur wordt.
"En zaterdag is het moederdag", zei Bente vanmidddag. "Nee," waarschuwde ik, "dat is pas na Pauliens verjaardag". "Oh, zo lang nog??", reageerde Bente verbaasd.
Tja, het valt ook allemaal niet mee.

Voor Paulien trouwens ook niet.
"Krijgen we nog wat te zien van die foto's die vandaag gemaakt zijn?", vroeg ik haar vorige week tijdens het overblijven. Ik verwachtte ze namelijk wel op de site van de school te kunnen bewonderen. "Ja, die zijn eigenlijk voor moederdag", biechtte Paulien mij moeiteloos op.
Ai, dat was natuurlijk niet helemaal de bedoeling. Weg, geheimpje.
Afijn, ik laat me gewoon compleet verrassen met moederdag zodat het in ieder geval lijkt dat ze heel goed geheimen kunnen bewaren :-)

zes reacties

Kleine van vrienden presteerde het om iedereen met veel omhaal en volume op de hoogte te stellen van het geheim, afgesloten met “niet aan mama vertellen hoor, is geheimpje”. Dat mama op een meter afstand het hele verhaal al meerdere keren heeft kunnen volgen dringt nog niet zo goed door geloof ik.


Frans54 (E-mail ) (URL) - 22-04-’09 21:25

Als ze nog iets ouder zijn, dan kunnnen ze dat geheimpje toch beter bewaren, in ieder geval iets langer. Ze vergeten moederdag simpelweg als ze uit school komen.


Vedat (URL) - 22-04-’09 23:47

Geheimen bewaren is hartstikke moeilijk. Daar hebben zelfs grote mensen vaak moeite mee.
En ze hebben nog niks verklapt, alleen maar erover van gedachten gewisseld… of zoiets…


Vrouwke (E-mail ) (URL) - 23-04-’09 06:27

Spannend, wat zou je toch krijgen met moederdag. (h)
Welke tekst zal er op de steen komen te staan…….. ;-)


Ellebelle (URL) - 23-04-’09 18:19

Kinderen en geheimen, dat gaat niet samen…
Ik kan me nog een moederdag herinneren dat ik nog op de kleuterschool zat. We hadden een paper beplakt met bloemetjes en het gedichtje dat er op stond hadden we uit ons hoofd geleerd. Ik weet nog dat ik thuis kwam met dat beplakte vel papier en tegen mijn vader zei dat ik het onder het theekastje in de woonkamer zou leggen, want dan zou mama het niet zien. Mijn vader beaamde dit, maar jaren later besefte ik dat iedere blinde kip dit had kunnen zien want het kastje had hele hoge poten….
Tegen mijn moeder zei ik dat ze niet onder het theekastje mocht kijken….


JeeBee (E-mail ) (URL) - 24-04-’09 02:51

@JeeBee: Bij ons heeft Paulien toen ze op de peuterspeelzaal tegen mij gezegd dat ik achter papa’s truien moest kijken want daar lag het cadeautje.
Bente deed dat vorig jaar ook. Die stond er bijna op dat ik ging kijken :-D
Niet gedaan trouwens,toen was het wel een geheim wat ik kreeg.


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 24-04-’09 09:18


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.