Vuelta

Photobucket

De Vuelta reed door Drenthe, met dank aan Relus ter Beek. (Erg wrang dat hij daar niet meer bij kon zijn.)
Hardstikke tof!
De Vuelta kwam zelfs door de straat waar ik geboren ben, en waar mijn moeder nog steeds woont.
Nu vind ik wielrennen sowieso leuk maar dit maakte het wel extra leuk. Ook de meiden zaten voor de tv om te kijken of ze het huis van oma zouden zien.

En zo gingen de wielrenners op weg naar Weerdinge. Vlak voor ze bij mijn moeder de straat in zouden rijden, zit er een wegversmalling in de weg.
We zagen een gedeelte van de renners de straat inrijden en volgden vol spanning de beelden tot mijn geboortehuis in beeld zou komen.
Ze waren er bijna, tot er een valpartij plaatsvond bij de wegversmalling en deze in beeld werd gebracht.
Vervolgens kreeg we een "plaatje" van de Weerdinger molen (zie hierboven) te zien
Ook mooi, maar daar zaten wij niet op te wachten.
Waar we wel op zaten te wachten kregen we helaas niet te zien. Na het shot van de molen kregen we de renners weer in beeld. Ze reden net de straat uit richting Dorpsstraat, op weg naar Emmen.

tien reacties

Heb de finish op een groot scherm in het centrum van Emmen gezien. :-)
Het was héél gezellig daar. Het full color-festival was er ook. Genoten van zang, dans, vreterij en “soeperij”.
Het was wel gezellig druk op de stadsvloer. :-D


Ellebelle - 30-08-’09 22:01

@Ellebelle: Goed gepland van de gemeente om dat festival vandaag te doen. Mijn moeder was daar ook. we hadden haar dus sowieso niet voor haar huis zien staan.


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 30-08-’09 22:13

Ik moest gisteren werken, maar….. de vuelta kwam ook door hoogeveen en langs de locatie waar ik werk, dus samen met de cliënten natuurlijk gekeken.
Dus zo er toch nog een beetje van mee gekregen:-)


willem (E-mail ) - 31-08-’09 18:35

@Willem: Vandaag kwamen ze door de Achterhoek. Maarten is nog even wezen kijken in ‘s Heerenberg. Ik heb het alleen op tv gezien.


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 31-08-’09 19:40

Jammer dat de tv-regie dan kiest voor zo’n molen ipv de straat van oma ;-)


marnix (URL) - 31-08-’09 19:58

Het is wat. Professionele wielrenners, die niet eens normaal door jouw geboortestraat kunnen rijden. Gisteren waren ze in de Achteroek. Ik was toevallig in Laag-Keppel, toen ze langs kwamen.


Vedat (URL) - 01-09-’09 23:33

DE Vuelta was gaaf! Hier heb ik ze ook voorbij zien scheuren…. 20 seconden ofzo…. Jammer dat het huis net niet te zien was…


st@@rtje (URL) - 06-09-’09 19:07

Ik heb vooral “ganoten” van de niet bestaande wegomleidingen bij Emmen. Gewoon de ANWB borden afplakken voor de gestremde richtingen en verder moest men het zelf maar uitzoeken.


Frans54 (E-mail ) (URL) - 08-09-’09 14:42

@Frans: Dat is minder fraai. Maar volgens mij gebeurd dat de laatste tijd wel vaker dat je bij verkeersomleidingen zelf uit moet zoeken wat de juiste weg is.


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 08-09-’09 18:59

@KwebbenL ja kennelijk gaan ze er wel van uit dat iedereen een tomtom heeft en dat die het wel rechtpraat. Die vindt echter de eerste kilometers alleen maar dat je om moet keren en verteld helemaal niet of je op de goede weg zit om alsnog te komen waar je wezen wilt.


Frans54 (E-mail ) (URL) - 11-09-’09 10:03


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.