Dokter

De schoenen, sokken en broek moesten uit zodat de dokter Paulien haar voeten eens goed kon bekijken. Ze moest een paar keer heen en weer lopen. Vervolgens bekeek de dokter haar enkels, en de voeten van de onderkant.
Mijn vermoedens werden bevestigd. Paulien loopt "iets naar binnen," en dan vooral met haar rechtervoet. Het is geen ernstige kwaal. Ze moet er vanzelf over heen groeien. Over een jaar ongeveer moeten we nogmaals langskomen om te kijken of de voet weer "normaal" staat.

Wat haar bloedneuzen betreft. Er was duidelijk zichtbaar dat de bloedvaten zeer goed doorbloed waren. Dan is een lichte aanraking al genoeg om een bloedneus te krijgen. Dit kan diverse oorzaken hebben. Allergie is er één van.
Aangezien Paulien ook last heeft van exceem zou allergie de oorzaak kunnen zijn. Mocht ze er last van blijven houden dan kunnen we eventueel in het voorjaar een allergietest laten doen.

acht reacties

Hoeft ze geen steuntje in de schoen??


Ellebelle - 29-09-’09 08:37

@Ellebelle: Nee dat was niet nodig. Het naar binnen lopen schijnt erbij te horen. Eerst naar buiten, dan naar binnen en rond het 9de levensjaar weer naar buiten, en dan staan ze goed.

Tot groot verdriet van Paulien zei de dokter wel dat ze haar mooie schoenen af en toe moest omruilen met schoenen die steviger zijn. (Iets wat ik ook al had gezegd maar ja…;-) )


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 29-09-’09 14:53

Gelukkig, vreemde ogen dwingen, dus de stevige schoenen gaan nu vast wel eens aan. :-D


Ellebelle - 29-09-’09 15:31

Oh, dat moet dus bij iedereen goed komen? Heb ik ff pech gehad, ik loop naar nl. buiten, mijn schoenen zijn altijd afgesleten aan de buitenkant terwijl de binnenkant nog goed zijn. Ben dus niet goed ontwikkeld;-) maar dat wisten we al…

Nu maar afwachten of die allergietest nodig is, hoop voor haar dat het ook vanzelf goed komt.


Jessica - 29-09-’09 22:03

Mijn Zonnetje heeft ook jarenlang veel last gehad van bloedneuzen. Ze had het vooral ‘s nachts en bij inspanning (bv gymles)en dan wel een paar nachten achter elkaar. Op advies van de huisarts, gaven we haar dan 1 of 2x otrivin neusspray (de ‘ouderwetse’ soort) en dat hielp dan prima! Op die manier was het ook niet slecht voor haar neus.
Nu is ze er vanzelf overheen gegroeid en al meer dan een jaar geen bloedneus meer gehad.


Indigo (URL) - 03-10-’09 20:16

@Indigo: Dat raadde de huisarts ons ook aan. Neusspray gebruiken. Goed om te horen dat zoiets dus wel effect heeft.


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 03-10-’09 20:30

Gelukkig valt het allemaal mee en zijn het geen ernstige dingen. Dat zal wel voor de nodige opluchting gezorgd hebben denk ik?


Vrouwke (E-mail ) (URL) - 04-10-’09 12:22

@Vrouwke: Zeker weten. Blij dat het met de voeten ook goed gaat komen. En dat er een oplossing is voor de bloedneuzen.


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 05-10-’09 09:24


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.