Bijdehand

Vandaag was het wel weer duidelijk. De dametjes Reumer hebben teveel "bijdehandjes" gegeten.
Het begon toen we 's middags aan tafel zaten tijdens de lunch.
Veel tijd om te lunchen was er niet want we moesten naar de Sint die bij papa op het werk zou komen. Voor het gemak had ik daarom de dames een pakje Chocomel gegeven.
"Mama wat heb je eigenlijk voor die Chocomel betaald?", wilde Paulien weten. "Veel", antwoorde ik. Waarop Paulien me vertelde dat ik er zeker TE veel voor betaald had want op het pakje stond "halfvol". :-D

Het Sinterklaasfeest was een succes. Bente kreeg precies wat ze graag wilde hebben: schilderen op nummer. Paulien mocht een leuk spelletje uitzoeken. Vanaf 8 jaar mag je namelijk iets grabbelen/uitzoeken uit een grote ton.
Ik vreesde een opmerking van Bente over de Pieten, en die kregen we op de terugweg te horen. "Ik weet nu zeker dat die Pieten geschminkt zijn!" vertelde ze ons. "Hoezo?", vroeg ik.
"Nou bij één Piet zag ik een streepje zoals dit is. Net als bij ons", zei Bente, waarop ze hard aan haar wang trok. En die HoofdPiet die zag er helemaaaaal niet zo uit als op tv.
Met het antwoord dat dit de BosmanHoofdPiet was nam ze gelukkig genoegen. :-)

drie reacties

Zo te lezen is Bente aan het stdium “ik weet wel dat ze niet echt zijn, maar voor alle zekerheid geloof ik er toch maar in want anders krijg ik misschien geen kadootje van hem” toe


Frans54 (E-mail ) (URL) - 23-11-’09 21:17

@Frans: Zoiets. Nu zijn die Pieten natuurlijk ook bijzaak. Sint geeft de cadeautjes dus die is veeeel belangrijker ;-)


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 23-11-’09 21:37

Ik heb wel hardop zitten lachen om de chocomel en toen ik het voorlas, ja, dat doe ik af en toe weleens als een van de dametjes Reumer een leuke opmerking maakt, was ik niet de enige, die lachte.

Gelukkig, dat er zoveel soorten Zwarte Pieten zijn. Je hebt het maar zwaar met gelovige kinderen.


Vedat (URL) - 24-11-’09 23:05


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.