Piet

Paulien ging vanmiddag met een vriendinnetje zwemmen. Bente moest mee om ze weg te brengen.
Er was "Pietzwemmen" vandaag. Dat hield natuurlijk in dat er ook Pieten op visite kwamen. Dus wachtte ik samen met Bente nog even tot deze kwamen.
Bente kreeg een paar handen vol pepernootjes, die ze met smaak opat.

Dat de Pieten haar bezig blijven houden bleek toen we naar buiten liepen. Bente deelde me namelijk het volgende mede. "Die Piet in het rood die ken ik. Dat was een gewoon een badjuffrouw".
Natuurlijk was mijn nieuwsgierigheid gewekt hoe ze dat wist. "Nou, die was gewoon geschminkt en had een pruik op. Ik kon het zien aan de oogjes. En ze had ook dezelfde stem".
De andere Piet die er rondliep daar was ze nog niet helemaal over uit. "Die ken ik niet dus dat is wel een echte. Denk ik".

vijf reacties

Oef… haar geloof heeft echt scheurtjes op gelopen. Succes ermee!


Jessica - 02-12-’09 21:34

heb je haar nog niet verteld, dat er ook hulpsinterklazen en hulp- zwartepieten zijn?


pa en mam - 02-12-’09 21:52

@pa en mam: Maarten heeft haar vertelt dat die juf waarschijnlijk mee moest doen omdat niet alle Pieten kunnen zwemmen :-)


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 02-12-’09 21:55

Ik was vanavond bij een speelgoedwinkel en daar werken ze goed mee om het geheim te bewaren. Als ze het kado gaan inpakken vragen ze of het voor “5 december”. Slim :)


Bjorn (URL) - 02-12-’09 23:58

Wel spannend voor een kind.


Vedat (URL) - 04-12-’09 01:33


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.