Edelsmeden opdracht


De cursus edelsmeden is weer begonnen en ik kon weer aan de slag met mijn opdracht: de hanger ingelegd met ander kleur matriaal.
De afgelopen lessen heb ik een buisje aan de hanger gemaakt waar het hangeroog omheen moest vallen. Dat is het smalle strookje boven aan de hanger op de foto hierboven.
Daarna heb ik de hanger bol geslagen. Het is een lichte bolling want dat vond ik een leuker resultaat op leveren.
Ook ben ik aan de slag gegaan met oorbellen voor Bente. Dat wil zeggen hangers voor aan de oorbellen die ik gekocht had. Ik heb een bloem uitgezaagd uit alpaca en dit bol geslagen zodat het meer een bloemvorm krijgt.
Daar is het tot dusver bij gebleven want ik heb eerst mijn hanger afgemaakt.

Het smalle plaatje alpaca heb ikiets ingezaagd zodat het kon worden omgebogen tot een hangeroog. Aan de voorkant heeft het een lichte bolling en aan de achterkant is hij vlak/recht.
Nadat de hangeroog om het draad gesoldeerd was kwam de afwerking: glad schuren van de hanger en hangeroog.
Als laatste kwam het polijsten van het geheel, en heb ik de hanger gematteerd waarbij de ingelegde stukjes messing afgeplakt zijn zodat deze juist niet mat werden.
Het eindresultaat van mijn hanger zie je hier onder.

twee reacties

In één woord: PRACHTIG :’-)


pa en mam - 13-10-’13 06:48

@pa en mam: Dank je wel :-)


Kwebbel (URL) - 13-10-’13 13:35


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.