Hanger

Een tijdje geleden heb ik tijdens de cursus edelsmeden een hanger voor mijn moeder gemaakt.
Ik heb een ontwerp gemaakt en deze samen met Rieks verder uitgewerkt. Het begon met een paar stukjes zilver en een mooie groene steen. Groen omdat dit mijn moeders lievelingskleur is.


Een stukje zilver heb ik relïef gebrand. Dit doe je door met de soldeerbrander over het zilver te gaan. Het bovenste gedeelte van het plaatje zilver begint dan te smelten waardoor er reliëf in het plaatje komt.

In het andere stukje zilver moest de groene steen worden geplaatst. Eerst heb ik de groote van deze steen uitgezaagd uit het plaatje zilver. Daarna zijn beide stukjes zilver op een dun zilveren plaatje gesoldeerd.
Hierdoor ontstaat er al een soort "bakje" waar de steen in past.
Met een vijl is er een groef gemaakt tussen het stukje reliëfgebrand zilver en het normale stukje zilver. Hierdoor lijkt de hanger uiteindelijk minder massief.

Vervolgens is er met een dun strookje zilver een zetkastje gemaakt die om de steen past en in het "bakje" werd gesoldeerd.

Aan de achterkant van de hanger heb ik met een klein stukje buis een hanger gemaakt. Ik vond dit mooier dan aan de bovenkant een stuk buis te maken.
Vervolgens is alles goed geschuurd, behalve het reliëf gebrande gedeelte, en gepolijst. Daarna is de steen er ingezet en toen kwam het tot onderstaand resultaat.

Eén reactie

Het andere plaatje op de tweede foto is een hanger (van alpaca) die ik voor mezelf aan het maken ben.


Kwebbel (URL) - 15-01-’14 15:32


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.