Openluchtmuseum

Hardstikke spannend was het. Eerst in de trein, toen in zo'n aparte bus...trolley en vervolgens met een tram door het openluchtmuseum.
Die tram was sowieso een uitkomst want al met al slenter je behoorlijk wat af.
Paulien mocht op het Kindererf mee doen met brood maken maar dat wou ze niet. Aan het water pompen en meelmalen beleefden ze samen met Bente ook veel plezier.
Photobucket
We zagen diverse boerderijen (uit diverse delen van Ned.) en heel veel molens. "Oh mama, alweer een molen".
Photobucket
De luxe koopmanswoning uit Koog aan de Zaan maakte ook bijzonder veel indruk. "Het lijkt wel of de koningin hier woont".
Aan het eind van onze bezoek namen we een kijkje in de Gelderse hoek. In het "los hoes" uit Harreveld werd hete bliksem gemaakt. Op een vuurtje op een ijzeren plaat midden in de kamer. Keteltje erboven. Leek mij heel handig maar Paulien zag er geen heil in dat ik zoiets thuis ook ging doen. De hete bliksem vonden wij maar niets maar de appels die er in gingen smaakten super. Die kwamen gewoon van het terrein.
Photobucket
In een andere boerderij zagen we hoe ze vroeger "knieperties" maakten. Iets wat mijn moeder zich van haar oma nog kon herinneren. Paulien en Bente mochten er ook koffie malen met een ouderwetse koffiemolen. Dat laatste vonden ze het allerleukste van de dag.

Op de terugweg naar huis sprak Paulien nog vol van verbazing over ons dagje in Arnhem. "Oma, weet wel heel erg veel van vroeger he mama?". 'Foto's bekijken van ons dagje? Dan hier even klikken.
(Ja, ik weet het dat er veel molens op staan. Die tik hebben de meiden niet van een vreemde)
Photobucket

zeven reacties

leuk, hè, zo’n dagje Openluchtmuseum en dan vooral met mooi weer :-) onze smid zag er heel anders uit. we zenden de foto nog wel :-D


pa en mam - 17-09-’06 20:38

@pa en mam: Zeker weten. En de meiden hebben ook genoten dus het is zeker voor herhaling vatbaar.
Die smid van jullie had zeker een hele lange baard? Daar kregen we namelijk een kaartje van mee. Ik vond hem wel op de tovenaar uit Harry Potter lijken :-D


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 17-09-’06 20:53

Heerlijk “hete bliksem”.. met stukjes vet-spek en stukjes gerookt spek erdoor.. (en niet het bekende “kuiltje” natuurlijk ;-) )
Gòh-duh-lijk :-D


RideR (E-mail ) (URL) - 18-09-’06 09:41

Mooi foto’s!
Hete bliksem, nog nooit gegeten.
De omschrijving van RideR spreekt me wel aan…haha
Groet van Bui


Buitje (URL) - 18-09-’06 10:58

Mooi! En hete bliksen…? Zááálig! ;-)


JeeBee (E-mail ) (URL) - 18-09-’06 15:25

zo te lezen hebben jullie een geslaagd uitje gehad


Marnix (URL) - 18-09-’06 19:43

Zo te horen hebben jullie het best naar je zin gehad. Ik ben ook ooit eens met mijn grootouders in het openluchtmuseum geweest. Die dus alles relativeerden met de opmerking “moet dat nou in een museum, dat ging vroeger toch overal zo”


Frans54 (URL) - 18-09-’06 19:44


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.