Bella Italia

Vrijdagavond gingen we naar Bella Italia. Venetië stond, en staat nog steeds, op mijn verlanglijstje. Verder trok het land mij niet zo.
Ik moet zeggen dat mijn mening hierover na ons bezoekje aan Noord-Italië zeker moet worden bij gesteld. Wat een prachtig land.
Al snap ik niets van de manier waarop ze hun wegen hebben aangelegd en de manier waarop de Italianen rijden. Mafketels zijn het.

In ons weekendje hebben we een bezoekje gebracht aan Verona. Daar hebben we de Arena bekeken, waar zomers diverse opera's worden opgevoerd. En we zijn bij het huis van Julia geweest. Voor je bij haar huis komt loop je langs twee muren waar honderden liefdesbriefjes hangen. Vastgeplakt met kauwgom! Een fijne touristische plek.

Verder liet oom W. ons nog meer fraaie gebouwen zien in de stad. Daarna gingen we met de auto verder de heuvels in, voor de diverse blikken op/over Verona. Het is echt een schitterende stad.
Zondagochtend hebben we een wandeling gemaakt in Vicenza. Ook hier viel er heel veel te zien. Het laatste filmrolletje dat ik had is dan ook helemaal volgeschoten dit weekend.

In Vicenza zagen we ook iets heel opmerkelijks. Een zeer speciale fiets. Een waar kunstwerkje. Als je de foto's ziet zou je denken dat de eigenaar een jonge vent is. Niets is minder waar. De fiets behoorde tot een oude man die ook bijpassende schoenen (ook versierd) aan had. Geweldig!

Kortom, hebben wij een heel leuk weekend gehad en is Italië zeker nog een bezoekje waard.
Dankzij oom W. kan ik jullie enkele digitale plaatjes laten zien: Klik!

tien reacties

Lekker zo’n weekendje Italië! Mooie foto’s ook, lijkt me een prachtig land om naar toe te gaan (en dan ook nog wat langer dan een weekendje).
Bevalt het goed op jullie nieuwe plekkie? Ik hoop dat jullie de draai snel weten te vinden in de nieuwe omgeving! (hoewel wij het hier geweldig hebben, mis ik Zwolle ook altijd nog een beetje, blijft een mooie stad! ook om in te wonen).

groet’n
Marleen


Marleen (URL) - 04-09-’07 22:55

Nou nou en dat voor een weekendje
ziet er allemaal goed uit :-)

Dus u neemt vaker uw privejet die richting uit..?? (h)


Ina (URL) - 05-09-’07 00:06

@Marleen: Het bevalt prima hier in Ulft. Wonen op een mooi plekje met een groot veld achter ons huis. Heerlijk, voor de meiden.
Maar ik mis Zwolle nog wel. Heb het altijd een gezellige, “knusse” stad gevonden. Zo’n stad waarbij je niet direkt het idee hebt dat je in de stad woont.


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 05-09-’07 13:23

@Ina: Wie weet. Venetië wil ik ook nog graag zien en daar was nu veel te weinig tijd voor


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 05-09-’07 13:24

Goh wat ziet dat er heerlijk uit Wat doe je dan veel in een weekend


st@@rtje (URL) - 05-09-’07 20:34

Dat ziet er wel eempies prima uit. :-)
Wel tof, dat je daar zo even naar toe kunt gaan voor een weekendje.


Elly (URL) - 05-09-’07 20:44

Heerlijk, zo’n weekendje Verona! Mooie foto’s. Leuke standbeelden hebben ze daar ;-)


JeeBee (E-mail ) (URL) - 05-09-’07 21:16

@JeeBee: Vonden wij ook. We hebben er dan ook smakelijk om gelachen :-D


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 05-09-’07 21:18

Zie ik dat goed? Is Karin ook mee geweest, een bijna familie-uitje dus… Ziet er wel heel erg geweldig uit. Moet denk ik ook maar eens gaan kijken!! Ik ben vorig jaar zelf in Italië geweest en vond het er idd heel erg mooi, Milaan is ook mooi.
Wat is tante Magda grijs geworden, die heb ik ook al zo lang niet meer gezien.
En wat een grappige fiets, dat die gewoon blijft staan en niet meegenomen wordt. Dat zou hier niet lukken, hier jatten ze op klaarlichte dag al een fiets voor je neus (bij wijze van) weg.
Ziet er allemaal heel geweldig uit.


Jessica - 05-09-’07 22:10

klinkt als een lekker weekendje weg..of kan ik beter zeggen snoepreisje??


Marnix (URL) - 08-09-’07 21:30


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.