Het Loo

Zaterdagavond kwam ik er achter dat het Museumweekend was. Aangezien zondag het zonnetje heerlijk scheen besloten we er op uit te gaan. Na een spoedberaad werd Paleis Het Loo ons doel.Eerst bekeken we de stallen en koetshuizen waar diverse autos's en koetsen (o.a. de rouwkoets van Koningin Wilhelmina) stonden.
Vervolgens liepen we over een lange laan richting paleis. Voor het paleis staat een echte oranje boom. Die werd door de meiden bewonderd, waarbij ze zich afvroegen of er ook paarse, rode en roze bomen zouden zijn.

Aan het begin van onze route,  was een tentoonstelling van lampetstellen, toilettafels, postoelen etc. "Geez, wat een luxe zeg", merkte Paulien op toen al deze spullen zag.
Verder kun je diverse kamers zien van de oude bewoners van dit paleis. O.a. de slaapkamer van Willem III, de bibliotheek van Koningin Mary, de speelkamer van Wilhelmina, de toiletkamer van Koningin Sophie (de spiegel uit deze kamer werd uigeleend voor de serie Tita-Tovenaar), de zitkamer van Prins Hendrik (met de vacht van een bruine beer, incl. kop, op de grond) en de zit/slaapkamer van prinses Juliana.

Vervolgens gingen we naar de tuin. Helaas lag een deel van de tuin op de schop. Het wordt opnieuw aangelegd in de stijl van de 17de eeuw. Eind mei zal dit zo'n beetje klaar zijn.
In deze tuin stond een wereldbolfontein wat Paulien het volgende deed zeggen: "Mama, de wereld is lek!"Wij vonden het een leuk dagje daar bij Het Loo. Ook de meiden vonden het prachtig. Vooral de bedden die we zagen. Hun wens is om ook zo'n bed (klik) te hebben. :-)
Meer foto's van Het Loo zijn hier te zien.

acht reacties

Mag ik de volgende keer mee? Het wordt voor mij ook tijd om weer wat cultuur op te doen. Ik wist niet dat ‘t Loo er zo uit ziet. Je kunt je zo in Frankrijk wanen! Mooie foto’s ook weer. Hulde aan fotografe Kwebbel!


rauzer - 07-04-’08 19:27

Paleis t Loo willen wij ook nog een keer bezoeken en ik snap best dat de meiden wel zo’n bed willen hebben ;-)


Marnix (URL) - 07-04-’08 19:33

zo’n tuindeur willen wij ook wel :), maar wat die witte jongen nou met die 2 kruiwagens moet??


pa en mam - 07-04-’08 19:45

Dat ziet er wel mooi uit.
En.. kwam de koningin nog langs of stond die te toevallig fotograferen. ;-)


Ellebelle (E-mail ) (URL) - 07-04-’08 21:23

@Ellebelle: Het is ook mooi. Binnen ook maar daar mochten we niet fotograferen.

Er liep veel volk rond maar de koningin niet gezien. Of zou ze incognito rondgelopen hebben ;-)


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 07-04-’08 21:33

De koningin was vast haar hoedje vergeten en dan herken je haar niet. :-p

De meiden hebben een goeie smaak. Wie wil er nou niet zo’n bed? :-)


Vrouwke (E-mail ) (URL) - 08-04-’08 11:47

Je geeft de meiden toch wel zo’n bed? ;-)
Heb je ook nog al die verschillend gekleurde vogelhuisjes aan de bomen gezien, die aan de weg naar het Loo toe staan? Wij reden er zaterdag langs en vonden het een schitterend gezicht.


JeeBee (E-mail ) (URL) - 09-04-’08 11:04

@JeeBee: Nee die heb ik helaas niet gezien. Zal de volgende keer beter opletten


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 09-04-’08 16:30


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.