Verslagje

Bij deze, een klein verslagje van de vakantie. De meeste foto's zijn gemaakt met mijn "ouderwetse" spiegelreflex. Vandaag zou ik de foto's op kunnen halen die ik vrijdag direct heb ingeleverd. Helaas, helaas.
Meneer Blokker heeft de rolletjes pas maandag de deur uit gedaan. De foto's zijn pas donderdag klaar.

Vrijdag onderweg naar het huisje was het verschrikkelijk slecht weer. Scheisswetter. Daarna werd het gelukkig beter. De meiden hadden al snel het speeltuintje bij ons huisje ontdekt.
Speeltuintje
Zaterdag zijn we naar een burchtruïne in Freudenburg geweest. En naar Mettlach, en een wolvenpark in Merzig. De tocht eindigde in Kastel Staadt bij een burcht gebouwd IN de rotsen. (Hierover later meer).

Zondag bezochten we een Romeinse tempelcomplex in Tawern, boven op een berg. En het openluchtmuseum in Konz. Daar stond ook een damespop met een grote grijns. Bente en Paulien moesten er verschrikkelijk om lachen. Bente heeft speciaal voor de foto de "smile" na gedaan.
Smile
Maandag ging de reis naar Trier. Onderweg was het druilerig maar in Trier was het droog. Trier is in één woord gezegd: geweldig. Er valt zoveel te zien: Porta Nigra, De Dom, Keurvorstelijk Paleis, Romeinse baden, Romeinse brug. Etc. etc. Onderstaand huis heet het Driekoningenhuis uit 1230. De deur zit boven het blauwe vlakje. Bij gebrek aan een stadspoort was dit de manier om je huis te beschermen.
Driekoningenhuis
Het Amfitheater, net buiten het centrum, is ook overweldigend om te zien. Daar liep een man verkleed als Romein rond. Paulien maakte onderstaande foto van 2 Reumers/Römers. Reumer & Römer
Dinsdag bleven we in Saarburg om het stadje te bewonderen. En we hadden een bezichtiging bij een klokkengieterij. Erg indrukwekkend! Er komt heel wat bij kijken voor een klok gemaakt is.
Woensdag gingen we naar de stad Luxemburg. Luxemburg
Luxemburg is een schitterende stad. We hebben er dan ook enkele uren rondgelopen en heel veel gezien. Maar niet alles dus we moeten er nog eens naar toe. Dan misschien ook de Kazematten van binnen bekijken.
Onderstaande diertjes zagen we daar ook rondlopen.
Salamander
Donderdag was onze laatste vakantiedag en hebben we een tochtje gemaakt via Serrig, de zuil van Igle, Warsberg huis met toren en een klimtocht naar de Galgenberg in Wiltingen.
En vrijdag reden we weer richting huis.
Photobucket

zes reacties

Mooie foto’s!! En zo te lezen was de vakantie zeer geslaagd


Marnix (URL) - 02-09-’08 20:55

Wat hebben jullie veel leuke dingen gedaan (en gezien)! Was je niet hard aan vakantie toe, toen je weer thuis was? :-)


JeeBee (E-mail ) (URL) - 03-09-’08 17:08

Zo, da’s een drukke vakantie. ;-)
Leuke dingen gezien en gedaan, en natuurlijk weer mooie én grappige foto’s. :-)
Die nummerplaat…. je moet het maar zo snel zien. (h)


Ellebelle (URL) - 03-09-’08 19:44

@JeeBee: Dat viel wel mee. ‘s Avonds hebben we het iedere keer rustig aan gedaan en de meiden laten spelen in de speeltuin. Of we gingen zwemmen.


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 03-09-’08 19:56

@Ellebelle: Deze was makkelijk op de kiek te zetten. We hebben meer leuke gezien maar daar zijn geen foto’s van. Zoals rond Köln iets met K.AK…
Lachen natuurlijk.

De klapper was een busje van een tuiniersbedrijf. Hoeren was de naam die er op stond :-D


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 03-09-’08 19:59

Wat een leuke vakantie met heel veel things to do Met die grijnzen begin ik mijn dag goed


st@@rtje (URL) - 04-09-’08 07:16


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.