Efteling

Het was gisteren mooi weer dus een mooie dag om naar de Efteling te gaan. De voorspelling van de website klopte. Het was druk.
We begonnen bij de Fata Morgana. De boottocht langs allerlei oosterse scenes viel goed in de smaak bij de dames. Ook al vonden ze sommige "voorstellingen" best spannend.

Pandadroom is een animatiefilm waar je een brilletje op moet zodat het 3D wordt. De beesten komen letterlijk op je af. Druppeltjes water, wind en een plafond met takken dat naar beneden komt zorgen voor nog meer effect. In één woord: GEWELDIG!
Photobucket
Daarna liepen we door het sprookjesbos. Het sprookje "De Indische Waterlelies" viel erg in de smaak. "Dat was mooi mama, en de muziek vond ik ook mooi", zei Paulien naar afloop. Natuurlijk mochten ze centjes in de ezel gooien die met veel gebalk een munt uit "poepte".
Photobucket
Vervolgens gingen we in de Pagode. Ja, dat durf ik dan nog net ;-) Daar hadden we een prachtig uitzicht over het park, maar het ding ging volgens Paulien veel te snel weer naar beneden.
Onderweg kwamen we onderstaand tafreeltje tegen. Alsof Moeder de Gans op pad was. Eén van de leukste attracties aldus Maarten :-) Photobucket
Bij het Carnaval Festival stond helaas een enorme rij. Die hebben we dus overgeslagen. We besloten om naar het Land van Laaf te gaan. Daar gingen we, op verzoek van Bente, in de monorail. Dat viel een beetje tegen als ik eerlijk ben. Verder was het wel leuk om te zien.
Photobucket
Villa Volta was een speciaal verzoekje van mij. De rij viel gelukkig mee dus ik had geluk. Het verhaal over de Bokkerijders vond Paulien bijzonder spannend. Een huis dat over de kop lijkt te gaan is natuurlijk helemaal spannend. Bente vond leuk maar ook een beetje eng.
Photobucket
Bij Droomvlucht was ook een wachttijd van 50 minuten. Veel te lang. Dan maar in de trein rondkarren want dat wou Paulien graag.
Na dit ritje liepen we nog één keer door het Sprookejesbos. Nu vonden we Langnek, of Lange Jan zoals Mack hem noemt wel.
Nog snel wat souvenirs gekocht en toen naar huis.
Photobucket

twee reacties

Volgens mij is dat de route die ik ook zou nemen
want die 8banen is ook aan mij niet besteed


Ina (E-mail ) - 22-09-’08 19:08

Een poosje geleden zijn wij ook naar de Efteling geweest. Voor onze jongens was het erg jammer dat de 8banen toen gesloten waren. Voor jullie dames is daar natuurlijk (nog) niet zoveel aan.
Dat muziekje bij de elfjes…., heeft Paul de Leeuw ook nog eens iets mee gedaan. Leuk. :-)
Villa Volta vond ik zelf erg mooi.


Elly - 23-09-’08 17:05


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.