Velden en wegen

Vanochtend besloot ik toch nog een klein stukje te gaan fietsen langs velden en wegen.
Ik stapte van de fiets om enkele luierende koeien op de kiek te zetten toen iets aan de andere kant van de weg mijn aandacht trok.
Daarginds lag toch net iets in het zand? En nu is het weg.
Voorzichtig deed ik een paar stappen naar voren en pakte mijn camera. Nog net op tijd kon ik de haas op de foto zetten, toen ging hij er (spreekwoordelijk) als een haas vandoor.
Photobucket
Iets later zag ik nog twee hazen over het zand rennen. Helaas te ver weg om ze goed op de foto te krijgen.
Op weg naar huis kwam ik nog wel een zeer speciaal paard tegen. Althans als we Bente mogen geloven. Die omschreef een tijdje geleden zo'n exemplaar namelijk als een deftig paard. "Kijk mama, een deftig paard". Vanwege het "dekentje" op de rug, snapt u?!
Ik vond het wel mooi "gevonden" van haar. Photobucket

zes reacties

De uitdrukking is gewoonlijk toch dat iets of iemand “in geen velden of wegen te bekennen is”. Voor jullie was vandaag die uitdrukking dus duidelijk niet correct: jullie waren daar juist wel. ;-)


Frans54 (E-mail ) (URL) - 24-04-’09 21:14

Hé, die kwam ik gisteren ook tegen, en nog een paar maatjes van ‘m. Ze dolden door een groen, groen knollen-knollenland! Ik denk dat het paard deftig is vanwege die riempjes onder zijn hals, lijkt net op een strikdasje.


Margo (E-mail ) (URL) - 24-04-’09 22:10

Die twee hazen die je over dat zand zag rennen, waren dat toevallig zandhazen?


mack (URL) - 25-04-’09 19:36

Die fietstocht was dus een succes.

Leuk, die kinderuitspraken, en goed van je dat je ze blijft horen.
De meeste ouders luisteren er niet eens naar.


Vrouwke (E-mail ) (URL) - 25-04-’09 19:44

Vaak is het moeilijk om hazen op de foto te krijgen. Voordat je het fototoestel hebt en ook nog ingesteld, is de haas al weg. iK had een keer een foto van de vuilnisbelt in Zelhem gemaakt en pas toen ik thuis kwam zag ik, dat er een haas over het veld liep. Puur toeval dus.


Vedat (URL) - 26-04-’09 01:17

@Vedat: Klopt, ik heb al menigmaal geprobeerd een haas te fotograferen maar was altijd te laat. Die dag had ik dus gewoonweg geluk :-)


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 26-04-’09 09:13


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.