Maisdoolhof

Photobucket

Qua weer zag het er goed uit vandaag. Dus besloot ik op stap te gaan met de dametjes.
Waar we naar toe zouden gaan hield ik nog even geheim.
We fietsten de brug over richting Silvolde en daar ging het mis. Paulien vond dat ze dit 's avonds aan papa moest vertellen. Met veel gevoel voor drama nam ze met mij door hoe ze het zou mede delen. "Oh, man we reden echt heeeeel ver om." "Het lijkt wel alsof we de Drentse fiets4daagse rijden....in één dag!".

Goed via een enorme omweg belanden we uiteindelijk op de plek van bestemming: Groot Nibbelink.
Daar konden de meiden heerlijk spelen op diverse speeltoestellen maar we begonnen met het maisdoolhof.
In het maisdoolhof deden we een speurtocht waar we zowel op zoek moesten naar letters als cijfers. De letters vormden een woord. Met de cijfers moest je een som maken.

Photobucket

De bordjes met cijfers en letters stonden in de doodlopende paadjes. De meiden maakten er een sport van om die bordjes te vinden. "Ja hoera, ik heb hem gevonden".
Paulien heeft de meeste doodlopende weggetjes gevonden. Wat goed uitkwam want zij had het papiertje en de pen in haar beheer.
Wij vonden het een zeer geslaagde speurtocht. Na afloop trakteerde ik de meiden op een ijsje en mezelf op een kopje koffie.
Oh, en wees gerust. De terugweg naar huis verliep een stuk soepelder, zonder omweg :-)

Photobucket

vier reacties

U is gewoon een vreselijke ontaarde moeder

al die uitstapjes ook,dan zou ik ook klagen (h)


Ina (E-mail ) (URL) - 01-08-’09 16:42

Het is daar altijd leuk voor kinderen. Zelf heb je koffie gedronken, wel logisch op een koffieboerderij. Ik las trouwens gisteren al in de Zondagskrant, dat er zondag of volgende week zondag een braderie of ziets is in Sinderen en ook bij Groot Nibbelink.


Vedat (URL) - 01-08-’09 23:58

Oh wat hartstikke gaaf!! Ik ging vroeger wel naar het hennepdoolhof in Orvelte. Dat is er vlgs mij niet meer Dit ziet er heel leuk uit!!! Leuke foto’s ook.Volgend jaar gewoon de fiets4daagse fietsen!!! ;-) Veel plezier nog in de vakantie!


st@@rt in de provence (URL) - 02-08-’09 11:53

Iemand is z’n haarstukje verloren in het maisveld.


mack (E-mail ) (URL) - 02-08-’09 14:15


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.