Bourtange

De reis ging naar Bourtange want daar zo van alles te zien zijn en te beleven.
In Bourtange gingen we op diverse plekken van de vestingstad terug in de tijd. De tijd van de 80jarige oorlog, de middeleeuwen tot aan de 17de eeuw.
Er waren diverse acts te zien, zoals een jongleur. Er was een chirurgijn, of was het toch een kwakzalver? "Die doek ging helemaal niet door zijn hoofd maar er achterlangs", zei Paulien. om aan te geven dat ze wel weet dat zo'n doek niet het éne oor ik kan gaan en de andere weer uit.

Om 12 uur werd het festijn officieel geopend door de "Hertogin van Steen & Hard". Ze keek behoorlijk zuur en er was weinig wat haar amuseerde. Op een gevecht van haar ridders na.
Photobucket
We liepen rond en aanschouwden diverse kampementen. Ook zagen we een zwaardgevecht, waarbij ze zelfs geblinddoekt vochten. "Mama, ik snap niet waarom ze om een vrouw vechten", sprak Paulien ontgoocheld. Over een paar jaar begrijpt ze er misschien meer van ;-)
Photobucket
Bente vond vooral het gevecht met de fakkels leuk waarbij één meneer in brand vloog en met brood en kip werd gebarbecued op zijn rug. Gelukkig voor deze man wist een dame hoe het vuur gedoofd moest worden.
"Ik vond het grappig van die meneer met brand en die kip"

Photobucket

Vervolgens namen we nog een kijkje in de synagoge waar de meiden een speurtocht mochten doen en vragen moesten beantwoorden. Dat hebben ze keurig gedaan want ze hebben maar 1 foutje gemaakt.
Vlak voor we naar huis gingen konden we nog zien hoe er iemand werd opgepakt en in de boeien werd geslagen. Hij werd naar "de kooi" gebracht en moest daar boeten voor zijn daden: mensen oplichten en naar andere vrouwen kijken. De arme man moest veel leed doorstaan want er werd een tand bij hem getrokken. Blij dat wij nu leven. :-)
Ook dit was een zeer geslaagd uitje waarbij ook de meiden genoten van al het "spektakel". Vooral de "zure" hertogin maakte indruk.

Photobucket

vijf reacties

Klinkt en ziet er ook goed uit
jaaaa dat waren nog eens tijden ;-)


Ina (E-mail ) (URL) - 16-08-’09 21:19

Het is natuurlijk wel leuk om dit alles te zien, maar eigenlijk is er ook veel geweld, dat de kinderen te zien krijgen. Vechten om een vrouw. Een tand, die uitgetrokken wordt. Een man, die in brand staat. Maar goed, dat er ook spelletjes voor de kinderen waren.


Vedat (URL) - 16-08-’09 22:11

@Vedat: Er waren ook kinderen die het eng vonden. Die niet door hadden dat het allemaal maar “toneel” was. Dat hadden wij onze meiden meteen vertelt..het is allemaal maar nep.
Veel geweld idd maar helaas was dat wel de realiteit van die dagen.


Kwebbel@Weerdinge - 16-08-’09 22:21

ziet er weer leuk uit.


marnix (URL) - 17-08-’09 19:08

Bij Bourtange denk ik altijd aan Jan Versteeght


mack (E-mail ) (URL) - 17-08-’09 21:40


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.