Uit

Daar zijn we weer. De twee dagen "op stap zonder kinderen" zitten er alweer op.
Maandag hebben we de halve 11-stedentocht afgelegd. We begonnen in Workum in het Jopie Huismanmuseum. Absoluut een aanrader. Je kijkt je ogen uit. Zijn schilderijen zien er zo echt uit dat je ze wilt aanraken om er zeker van te zijn dat het "nep" is.
Photobucket
Daarna hebben we een wandeling gemaakt in Hindelopen. Zie foto hierboven. In Hindelopen was het ook tijd om een hapje te nuttigen.
Vervolgens ging onze route naar Stavoren.
Photobucket
Dat vrouwtje was vroeger toch echt veel groter! ;-)
Na een wandeling over de dijk gingen we richting hotel, waarbij we een tussenstop maakten in Sloten.
Dinsdagochtend moesten we voor half 11 uitchecken en aldus geschiedde. Rond 10 uur waren bij het museum van voormalig kamp Westerbork. Een zeer indrukwekkend musuem. Ook het voormalig kamp dat ongeveer 2,5 kilometer diep het bos in ligt (vanaf het museum) maakte diepe indruk.
Photobucket
Na deze indrukken was het tijd om een stukje Drentse cultuur en geschiedenis op te snuiven in het Drentse museum. Want die twee veenlijken die ooit in mijn geboortedorp zijn gevonden moest Maarten toch eens gaan bekijken?!
En als je dan toch in Assen bent mag een bezoekje aan Bartje natuurlijk niet ontbreken ;-)
Onze tocht door Friesland en Drenthe was zeer geslaagd en we sloten dit gezellig af door uit eten te gaan met de meiden en mijn moeder.
Photobucket

zes reacties

Dat ziet er lekker uit en jullie boften met het weer denk ik. Grappig Plato had ook al een 11 stedentocht gedaan Ook super dat het je met die hotelbonnen is gelukt!


st@@rt (URL) - 22-10-’09 09:53

Heb je lekker bruine bonen gegeten? Ja, als kind lijkt alles groter of is het zo, dat veel kleiner lijkt als je zelf groter gegroeid bent. Het vrouwtje van Stavoren is in ieder geval niet met jou meegegroeid, merk ik.


Vedat (URL) - 23-10-’09 14:08

@Vedat: Die stonden bij het museum niet op de menukaart. Gek he? ;-)
In mijn herinnering was dat vrouwtje veel groter. Ik had dan ook hetzelfde gevoel dat ik ook had bij de zeemeermin in Kopenhagen. “Is dit alles”.


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 23-10-’09 20:08

Sponsored by Kruidvat? (h) :-D
Leuk om zo samen eens een paar dagen op pad te zijn.


Ellebelle - 23-10-’09 20:30

@Ellebelle: Hahaha :-D
Het was idd zeer aangenaam om er samen zo tussen uit te kunnen :-)


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 23-10-’09 21:26

Workum? Je had in Wognum moeten zijn!


mack (URL) - 23-10-’09 22:40


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.