Zeepserie

Vorig jaar en dit jaar heb ik invalswerk gedaan als schoonmaakster op school. Ik kreeg toen ook te horen dat ik het werk zou kunnen gaan doen als één van de dames met de VUT zou gaan.Dat leek mij wel wat.
Ondertussen lijkt het gedoe rond deze baan wel een zeepserie (soapserie).
Vlak voor de zomervakantie kreeg ik via, via te horen dat ik waarschijnlijk moest solliciteren. Natuurlijk heb ik heb aangegeven dat ik zoiets graag persoonlijk had gehoord. Het voelde een beetje aan als "stank voor dank" namelijk.
In september heb ik een sollicitatiebrief geschreven. Netjes ingeleverd bij de directeur, en afwachten maar.

Niet veel later kwam mij weer een nieuw bericht ter ore. De schoonmaak zou misschien overgaan naar een bedrijf dus ik moest nog even geduld hebben.
Vorige week kreeg ik eindelijk te horen bij welk bedrijf ik zou gaan werken. Dit bedrijf zou mij bellen. Niet dus! Afijn, na een telefoontje van mij en de directeur van de school werd ik uiteindelijk toch gebeld.
Vandaag had ik een gesprek. Wat mij opviel was de beste meneer niet wist wat ik zou gaan verdienen. Zoiets weet je toch wel! Dat was voor mij juist belangrijke informatie. Maarten zou de woensdagmiddag ouderschapsverlof nemen, en zoiets moet wel uitkunnen niet waar? Inmiddels is het uurloon bekend en weten we dat we er financiëel bij inschieten als ik het werk zou aannemen. En de BSO vind ik geen optie. (Ook best duur trouwens die BSO).
En zo eindigd deze "zeepserie" dus in een zeperd.

zes reacties

Balen. Gebeurt volgens mij wel vaker bij schoonmaakbedrijven. Dat het eindigt in een zeperd…


Bjorn (URL) - 25-11-’09 21:04

jammer, meiske, we hadden je het graag gegund. Maar je weet: we denken, dat je ook nog ander kwaliteiten hebt :) dus wat let je? ;)


pa en mam - 25-11-’09 21:39

Jammer zeg.
Wil je graag werken… levert het niks op.
Tjah, dan kun je beter thuis blijven.
Nog even wachten, dan zijn de kinderen zo groot, dan kun je vast wel wat vinden wat beter past.


Ellebelle - 25-11-’09 21:53

Ja, als je schoonmaakwerk wilt laten doen lijkt het wel of ze goud in de schoonmaakmiddelen stoppen, als je zelf schoonmaakwerk doet wordt je betaald alsof jij de voetveeg bent. Schiet niet echt op zo. Hopelijk vind je toch nog iets waar je plezier in hebt en dat financieel ook nog aantrekkelijk is.


Frans54 (E-mail ) (URL) - 25-11-’09 22:11

Misselijk eigenlijk, dat je zo behandeld wordt. Je hebt gelijk, dat je het niet doet. Je zou wel gek zijn, Kwebbel.


Vedat (URL) - 26-11-’09 23:22

Gatsie meis, dat is balen! Maar zie het positief; dit was dus niet jouw ‘ding’. Dat komt nog ;-)


JeeBee (E-mail ) (URL) - 01-12-’09 01:07


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.