Van alles wat

Inmiddels is het nieuwe jaar niet zo nieuw meer. Ondertussen is er wel veel gebeurd.
Ik ben nog steeds bezig met de fotocursus waarbij we o.a. portretfoto's moesten maken en een opdracht om te leren flitsen.
Maarten en ik zijn begin januari naar een concert geweest van Depeche Mode. Erg gaaf, hadden we zeker niet willen missen! Paulien is met school naar Oostenrijk geweest en het skiën vond ze veel  leuker dan ze van te voren had kunnen bedenken.
Verder gaan de dagen/weken razendsnel voorbij want de agenda staat bomvol met allerlei dingen. Ook leuke hoor :-)
Zaterdagavond ga ik met Paulien naar het theater. En zondag gaan de dames een paar dagen logeren bij Karin en Jan om carnaval in Groenlo te vieren.

Kerststukje

Eens in de twee weken rijd ik met iemand mee naar de fotocursus in Terborg. Onlangs vertelde ze dat zij vanavond niet naar de cursus gaat omdat ze zelf bloemschikworkshops geeft.
J. geeft rond deze tijd workshops om iets voor advent te maken of een kerststukje. Dat laatste leek mij wel wat. Lange tijd niets voor de kerst gemaakt dus het werd wel weer eens tijd.
We begonnen met een ronde bol oase die bekleed werd met mos. Er lagen verschillende materialen op tafel om er vervolgens op te steken. Ook kregen we een waxinelichtje of lange dunne kaarsen, schelpjes, lichtjes 2 houten hartjes, kerstballetjes, ijslands mos om de bol mee te versieren.
Ondanks dat we dezelfde dingen tot onze beschikking hadden was het eindresultaat bij iedeeen verschillend.
Na anderhalf uur freubelen was dit mijn resultaat.

2016

Zo, daar is hij dan: de laatste dag van 2016.
Een jaar waarin best veel gebeurd is. Skip die hier weer regelmatig op visite was, of logeerde.
Bente die een hamster kreeg van school maar daar helaas maar een half jaar plezier van heeft gehad. Inmiddels heeft ze een andere hamster.
Snuf, ons suffe konijn die eind 2015 er tussen uit leek te piepen, en toch er weer bovenop krabbelde. Hij is er nog steeds :-)
Maarten die weer een jaar achter de rug heeft met diverse uitstapjes voor het werk naar het buitenland.
Bente die geen brugpieper meer is en ondertussen een hele dame begint te worden.
Paulien die geslaagd is voor de Mavo. Inmiddels "woont" ze al weer 4 maanden in Spanje, en ondanks wat tegenslagen slaat ze zich er daar super door heen.
Ik wens iedereen een goed uiteinde en een zeer voorspoedig 2017.
2017, het jaar van de haan. Benieuwd wat het ons allemaal gaat brengen.

Reünie

Afgelopen zaterdag had ik een reünie van "de Dissel", mijn middelbare school.
Eerst ben ik uit eten geweest met 3 vriendinnen, bij Groothuis. De stemming zat er al meteen goed in en we hebben er ruim 2 uur gezeten.
Vervolgens op de fiets naar de feestlocatie. Daar kwamen we relatief veel klasgenoten tegen van ons eerste schooljaar. Heel erg leuk om ze na al die jaren weer te ontmoeten. De meeste waren niet erg veranderd.

Ook ontmoete ik een vriendin waar ik in de laatste twee jaar op de Mavo mee bevriend was. Ik had inmiddels weer contact met haar via Facebook.
Wij hebben in Zwolle 6 jaar bij elkaar om de hoek gewoond. Zij had mij één keer gezien in de supermarkt, vlak voor wij gingen verhuizen. Heel apart! En juist daarom zo leuk om nu "in real life" weer met elkaar te kunnen kletsen.

Ook gingen we een paar keer met een groepje oud klasgenoten op de foto. We hadden net zo'n foto laten maken toen een compleet onbekende vrouw haar arm om mijn arm klemde. Blijkbaar vond ze dat ik met haar en de man naast haar op de foto moest. Hahaha, mij best. Een van mijn vriendinnen ging er ook bij staan, ze dacht dat ik het stel kende. De rest stond er bij en snapte mijn actie niet. Toen ik uitleg gaf was het natuurlijk hilariteit alom. :-D

Het was een zeer leuke, gezellige avond. Ik was pas om 01.45 weer op mijn logeeradres bij mijn moeder.
Er zijn al plannen om over 5 jaar weer een reünie te hebben. Dan ben ik zeker van de partij :-)

Read More

Edelsmeden, eind in zicht

Het einde van mijn edelsmeedcursus is bijna in zicht. Ik heb nog 1 les extra gekocht zodat ik nog een en ander kan doen aan mijn nieuwe project. Hierover later meer.
Er komt met deze cursus namelijk ook een einde aan mijn edelsmeedkunsten. Helaas moet ik er mee stoppen.
Nu weet ik dat ik het sowieso nog niet zo in de vingers heb als een groot deel van de andere cursisten. Een deel daarvan is ook langer bezig, dus vergelijken kan eigenlijk niet, maar toch.
Het allergrootse probleem zijn mijn handen, ze zitten me in de weg.

Onlangs ben ik in het ziekenhuis geweest bij de reumatoloog en ik heb primaire Raynaud. Dus gelukkig geen onderliggende reumaziektes of wat dan ook. Neemt niet weg dat de Raynaud me nu flink parten speelt.
Raynaud komt vooral voor bij kou maar bij mij dus ook door trillingen en door iets vast te houden.

Tijdens de curus krijg ik enorm veel pijn aan mijn handen omdat er amper bloed door mijn vingers stroomt. En als dat wel weer op gang komt is de pijn helemaal niet te harden. 
Aangezien je veel moet zagen, vijlen en schuren tijdens de cursus zal de Raynaud steeds opspelen. En daarom is het verstandiger om er mee te stoppen :-(

Auw!

Een tijdje geleden ging ik naar de huisarts omdat mijn handen zo'n pijn deden. De vingerkootjes werden blauw en deden dan ontzettend pijn zodat ik mijn handen amper kon gebruiken.
Omdat ik altijd last van koude handen en voeten heb werd er ook gekeken naar de doorbloeding van mijn vaten. Dit bleek uiteindelijk allemaal goed te zijn. En uit het bloedonderzoek kwam ook niets naar voren.
Fenomeen van Raynaud, dat zou er aan de hand (letterlijk dus) zijn.

Maar de klachten bleven aanhouden en die pijn aan mijn knieën die ik al jaren heb wordt volgens mij niet verklaard door dit Fenomeen.
Verder had ik nog een waslijst aan klachten waarvan de huisarts niet weet of ze misschien te maken hebben met de beta-thalassemie.
In ieder geval is het geen artrose want ondertussen zijn er foto's gemaakt van mijn hand en knie. Alles was okay :-)
Wat het wel is mag de reumatoloog uit gaan zoeken. Maandag 17 februari is het eerste gesprek/onderzoek.
Wordt vervolgt.

Read More

Goed begin?

Gelukkig nieuwjaar allemaal!
Eind 2013 stond bij ons in een medisch teken. Paulien en Bente moesten allebei bloedprikken zodat we weten of ze een van de erfelijke aandoeningen van mij hebben gekregen.
Bij Paulien blijkt dat het geval, zij heeft ook beta-thallesemie. Van Bente zijn de resultaten helaas nog niet binnen.
Zij moest ook nog worden getest op trombofilie en dat onderzoek duurt langer.
Volgende week een plaatsvervanger bellen voor de uitslag want onze eigen huisarts is met vakantie.

Zelf moest ik ook bloedprikken omdat mijn handen de laatste tijd pijnlijk zijn en blauw worden. Vooral bij de vingerkootjes. Uit het onderzoek kwam niets naar voren dus moest ik voor de bloeddruk en doorbloeding terug naar de dokter. Hij dacht namelijk dat ik het Fenemeen van Raynaud heb, of winterhanden, of een combi van allembei.
Afijn, de doorbloeding was okay. Mijn bloeddruk ook, al vond ik hem zelf wel aan de hoge kant:140/90
Nu heb ik vaatverwijdende medicijnen gekregen om te kijken of de klachten verdwijnen. Tot nu toe nog niet :-(
En als klap op de vuurijl viel gisteren tijdens het flossen (met een rager) een van mijn kronen eruit. Kon hem gelukkig nog wel weer terug drukken.
Voor dinsdag stond er al een afspraak bij de tandarts maar ik ga maandag natuurlijk al bellen.
Niet echt een goed begin van het nieuwjaar. Zolang dit maar geen voorbode is voor de rest van het jaar ;-)

Vakantie

Ik heb het goed voor mekaar. Een kennis van me vroeg onlangs of ik zin had om mee te gaan op vakantie naar Zeeland. Haar man zit daar regelmatig voor zijn werk en dan huren ze een vakantiehuisje.
Dat leek mij erg leuk maar hoe ga ik dat doe met de meiden vroeg ik me af.
Daar had Maartens baas een geweldige oplossing voor: Maarten gaat van maandag de 15de  t/m vrijdag de 19de april thuiswerken.
Ik kan dus met een gerust hart mee naar Sint Annaland. Lekker genieten van het Zeeuwse :-)