Margaretha KleineGisteravond zaten wij in de kerk in Borger. Niet omdat wij zo gelovig zijn maar omdat deze kerk is "omgebouwd" tot theater.
Er trad iemand op waarvan wij een jaar geleden ongeveer de cd gekocht hebben. We zijn allemaal zeer gecharmeerd van deze cd want de zelfgeschreven liedjes (in het drents) zijn erg mooi.
Gisteren zagen en hoorden we dat Margaretha Kleine ook live verdomd goed is.
Ze zong nummers van haar cd en engelstalige covers van o.a. Tom Jones en Anouk. Het klonk allemaal even goed.
Margaretha werd begeleid door Jeff Zwart (gitaar) en Peter Deiman (slagwerk) en het was duidelijk te zien dat ze er plezier in hadden.
Kortom wij hadden een geweldige zaterdagavond en het was zeker voor herhaling vatbaar.

Zwemles

Gisterochtend had Bente schoolzwemmen en ik mocht mee. Ze had heel even in het diepe mogen zwemmen. Dat vond ze natuurlijk geweldig.
Vandaag had ze gewoon zwemles. Van te voren vroeg ze zich af of ze misschien ook in het diepe zou mogen zwemmen. Dat mocht gister immers ook?
Ik zei dat ze er niet teveel rekening mee moest houden want deze zwemles was anders. En als ze goed haar best bleef doen dat papa en mama dan al dik tevreden waren. In het diepe zwemmen zou dan t.z.t. wel komen.

Tegen het einde les zag ik dat Bente bij het diepe bad staan. Na de les kwam ze apetrots naar me toe. "Mama, ik mocht in het diepe. De hele les en het ging goed zei de juf".
Ze had ook door het gat moeten zwemmen en dat was ook goed gegaan. Volgende week is er kijkles. Dan zullen we zien/horen of ze ook in het nieuwe groepje mag blijven.
Hoe dan ook, ze gaat als een speer!

Eigendunk

Gisteren tussen de middag toonde Bente een leuk staaltje van eigendunk. Ze had een werkboekje mee van taal want die was af.
Voorop het boekje had de juf "raket" geschreven. Ik vroeg aan Bente waarom dit erop stond.
Nou, raket was voor kindjes die al wat beter waren met woordjes schrijven.
"Ja, de juf wil het me moeilijk maken", zo sprak ze vol trots op een lekker eigenwijze toon.
Om daar vervolgens aan toe te voegen: "Maar dat is niet gelukt want ik vind het nog steeds hardstikke makkelijk".
Hahaha :-D

Photobucket

Zeepserie

Vorig jaar en dit jaar heb ik invalswerk gedaan als schoonmaakster op school. Ik kreeg toen ook te horen dat ik het werk zou kunnen gaan doen als één van de dames met de VUT zou gaan.Dat leek mij wel wat.
Ondertussen lijkt het gedoe rond deze baan wel een zeepserie (soapserie).
Vlak voor de zomervakantie kreeg ik via, via te horen dat ik waarschijnlijk moest solliciteren. Natuurlijk heb ik heb aangegeven dat ik zoiets graag persoonlijk had gehoord. Het voelde een beetje aan als "stank voor dank" namelijk.
In september heb ik een sollicitatiebrief geschreven. Netjes ingeleverd bij de directeur, en afwachten maar.

Niet veel later kwam mij weer een nieuw bericht ter ore. De schoonmaak zou misschien overgaan naar een bedrijf dus ik moest nog even geduld hebben.
Vorige week kreeg ik eindelijk te horen bij welk bedrijf ik zou gaan werken. Dit bedrijf zou mij bellen. Niet dus! Afijn, na een telefoontje van mij en de directeur van de school werd ik uiteindelijk toch gebeld.
Vandaag had ik een gesprek. Wat mij opviel was de beste meneer niet wist wat ik zou gaan verdienen. Zoiets weet je toch wel! Dat was voor mij juist belangrijke informatie. Maarten zou de woensdagmiddag ouderschapsverlof nemen, en zoiets moet wel uitkunnen niet waar? Inmiddels is het uurloon bekend en weten we dat we er financiëel bij inschieten als ik het werk zou aannemen. En de BSO vind ik geen optie. (Ook best duur trouwens die BSO).
En zo eindigd deze "zeepserie" dus in een zeperd.

Bijdehand

Vandaag was het wel weer duidelijk. De dametjes Reumer hebben teveel "bijdehandjes" gegeten.
Het begon toen we 's middags aan tafel zaten tijdens de lunch.
Veel tijd om te lunchen was er niet want we moesten naar de Sint die bij papa op het werk zou komen. Voor het gemak had ik daarom de dames een pakje Chocomel gegeven.
"Mama wat heb je eigenlijk voor die Chocomel betaald?", wilde Paulien weten. "Veel", antwoorde ik. Waarop Paulien me vertelde dat ik er zeker TE veel voor betaald had want op het pakje stond "halfvol". :-D

Het Sinterklaasfeest was een succes. Bente kreeg precies wat ze graag wilde hebben: schilderen op nummer. Paulien mocht een leuk spelletje uitzoeken. Vanaf 8 jaar mag je namelijk iets grabbelen/uitzoeken uit een grote ton.
Ik vreesde een opmerking van Bente over de Pieten, en die kregen we op de terugweg te horen. "Ik weet nu zeker dat die Pieten geschminkt zijn!" vertelde ze ons. "Hoezo?", vroeg ik.
"Nou bij één Piet zag ik een streepje zoals dit is. Net als bij ons", zei Bente, waarop ze hard aan haar wang trok. En die HoofdPiet die zag er helemaaaaal niet zo uit als op tv.
Met het antwoord dat dit de BosmanHoofdPiet was nam ze gelukkig genoegen. :-)

Bijzonder lijstje

Gisteravond schreef Paulien haar verlanglijst met spullen die ze graag wil hebben van de Sint.
Zo wil ze graag spelletjes voor de Wii, computer en diverse spelletjes zoals Doolhof, Muizeval en Dokter Bibber.
Verder een aantal dingen die papa of mama haar niet willen geven voor haar verjaardag. Te weten een DS, tv en een mobieltje.
Misschien krijg je het wel van Sint. Je weet maar nooit.

Een aantal dingen deed ons, Maarten heeft de lijst ook gezien, in de lach schieten.
nr 7) cd's van Maikel Jecson (leuk geschreven)
nr 14) HOND!!!! (Hoofdletters en uitroeptekens dat ze die heel graag wil. Helaas is papa zo vervelend en wil die GEEN hond)
nr 17) krukken. voor als je een gebroken been hebt
Sinterklaas vindt het vast ook een hele leuke lijst. Nu maar afwachten wat hij met deze gegevens gaat doen ;-)

Huiswerk

Gisteravond had ik een vergadering met andere verkeersouders van onze gemeente.
Vanavond had ik vergadering op school van de overblijfgroep.
Beide vergaderingen duurden niet zo lang, gelukkig.
Toen ik thuis kwam dacht ik lekker op de bank te kunnen ploffen. Maar niets was minder waar. Er lag een briefje met huiswerk voor me klaar van juf Paulien.
Ik moest van enkelvoud meervoud maken. Een hart, twee harten. Een schaar, twee scharen. Etc.
Even dacht ik dat het mijn "straf" was. Dit weekend zat ik haar flink achter de broek aan vanwege een proefwerk biologie die ze moest leren(waar ze een 8 voor had!) maar papa had dezelfde toets ook moeten maken.
Nu maar hopen dat ik het goed gedaan heb en een sticker krijg. ;-)

Sinterklaas

Zo de Sint is weer in ons land. Het beloofde nog even spannend te worden want "Ziele-Piet" ging samen met Sinterklaas in een fluisterboot de verkeerde kant op. Richting Spanje, Ziele-Piet heeft namelijk heimwee.
Gelukkig had Sint het net op tijd in de gaten en liep de intocht toch nog goed af.
Dat is maar goed ook want nu mogen onze dames de schoen zetten vanavond.
Ze zijn natuurlijk heel erg braaf geweest dus dat komt vast wel goed. Al vroeg Bente zich wel af hoe de Sint met zijn paard het dak op komt. Ze vermoed dat de hoeven van Amerigo er voor zorgen dat Sint tegen de muur op kan lopen.

Over Piet enzo

Zaterdag komt Sinterklaas weer aan in Nederland.
Woensdagavond begon het Sinterklaasjournaal. Dat wordt natuurlijk gevolgd hier in huis. Want het is onduidelijk of het wel goed komt met de cadeautjes. Sinterklaas vindt ze er niet zo fraai uitzien. Ze waren namelijk overboord gevallen, maar dat weet de Sint niet.

Ondertussen verschijnen er bij Bente de eerste barstjes in het "geloof". Van het voorjaar had ze al eens een opmerking gemaakt dat de Pieten toch echt niet door de schoorsteen pasten die op ons dak stonden.
Vanavond zei ze dat de Pieten allemaal geschminkt waren. Navraag leerde ons dat ze dat gewoon dacht. Ze had geen echte verklaring.
Maar... zo zei ze, het kon wel eens zo zijn dat de Pieten zich schminkten omdat ze niet wilden dat iedereen zag dat ze er net zo uitzagen als wij.
Je denkt wat uit als je 6 bent ;-)

Photobucket

Weekend

Zo, het weekend zit er weer op. Een weekend vol activiteiten.
Het begon op vrijdagavond met Bente's zwemles. Daar was het kijkles en wij konden zien hoe goed Bente inmiddels al zwemt. De juf is zeer tevreden. Wij ook :-)

Later op die avond kwam Pauliens vriendinnetje uit Zwolle logeren (en vriendje van Bente op visite). Alhoewel ze elkaar in 2 jaar niet gezien hadden klikte het meteen weer. Gelukkig.
Zaterdagmiddag zijn we met z'n allen naar de bioscoop geweest. We zagen de film Up. 's Avonds deden we Monopoly en keken we naar de film Bolt.

En vanochtend ben ik met de meiden wezen zwemmen. Rond een uur of 3 vertrokken we met z'n allen naar Zwolle. Daar gingen de dames op bezoek bij oude viendjes en vriendinnetjes uit onze oude buurt.
Na het eten en de koffie vertrokken wij weer naar Ulft. Al met al was het een druk maar gezellig weekend waarin we het allemaal naar ons zin hebben gehad.

Nieuwigheid

Eigenlijk zijn we toe aan een nieuwe inbouwkoelkast. Het klepje van het dieprviesvakje is namelijk stuk en wordt op dit moment "professioneel" door een elastiekje dichtgehouden.
Dus speuren we diverse folders af op zoek naar een leuke, betaalbare koelkast.
En onze oven was ook niet meer je van dat. Daarbij zaten er ook vieze plekken in die ik er nooit uit heb gekregen.

Vorige week kregen we een folder in de bus met een leuke aanbieding.
Vanmiddag werd de oven gebracht. En een nieuwe kookplaat, want met de oude was ik ook niet echt tevreden.
De kookplaat is vanavond gebruikt. Het is wel weer even wennen dat de knoppen aan de bovenkant zitten.
De oven heeft zijn eerste "test", zoals in de gebruikaanwijzing stond. Het ruikt hier in huis nu naar nieuwigheid.
En ik kwam daarbij meteen tot een fijne ontdekking. Bij deze oven onstaat er geen condens in de bestekla zoals bij de oude gebeurde.

Ontbijtje

Morgenochtend moeten de dames het thuis zonder ontbijt doen.
Ik smeer geen brood. De melk en cruesli blijven ook in de kast.
Okay, een bekertje drinken dat kan er misschien nog wel af.
Nee, ik ben niet plotsklaps een ontaarde moeder geworden. Integendeel. Het verzoek om de dames niet te laten ontbijten komt van de school.
Morgen krijgen ze een ontbijtje op school i.v.m. het Nationaal Schoolontbijt.