Festival of Lights

Zoals beloofd volgen nu enkele foto's van het Festival of Lights. Het viel niet mee om een keuze te maken want er viel veel te zien en ik heb dan ook veel foto's gemaakt.
Toen we onze wandeling in de dierentuin begonnen was het schemerig. De lampjes waren echter al prima te zien. Zoals deze mandarijneenden.
Photobucket

Een stukje verder stonden flamingo's tussen het riet, klaar om op de foto te worden gezet. In China staat de flamingo symbool voor de vrede en harmonie van de natuurlijke wereld.
Photobucket

De tijgers vond ik ook schitterend. Ze hadden zelfs snorharen zoals je in deze close-up kunt zien.
Photobucket

Deze sculptuur van Temple of Heaven stond van veraf al te pronken. Het orgineel staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst.
Photobucket

Vlak na deze tempel was ik onze dames uit het oog verloren. Al snel bleek wat ze gedaan hadden. "Mam, hij is 66 stappen groot. Nou eerst had ik 71 stappen maar daar zaten kleintjes bij", aldus Paulien. Qua afstand klopte het wel ongeveer. Deze draak is 70 meter lang! Uitgerekt zou hij zelfs 100 meter lang zijn. Ook deze sculptuur is vanaf ver te zien want hij is maar liefst 8 meter hoog.
Photobucket

Bij de zeeleeuwen die wel gewoon buiten waren zagen we iets grappigs. Een zeeleeuw zat er precies zo bij als zijn vriend de zeeleeuwculptuur. De meiden vonden dat erg vermakelijk.
Photobucket

Als je vaak koeien op de kiek zet dan mag een "lampionnenkoe" natuurlijk niet achter blijven.
Photobucket

Onderstaande olifanten zijn gemaakt van Chinees porcelein: kopjes, schoteltjes, eierdopjes en lepeltjes. Allemaal aan elkaar geknoopt. Een echt kunstwerk.
Photobucket

Deze vaas met panda's is gemaakt van duizenden hergebruikte flesjes die gevuld zijn met een blauwe vloeistof. Van "rommel" een kunstwerk maken zeg maar :-)
Het is een WNF-vaas omdat de vaas (zoals de meeste sculpturen) wordt verlicht door ledlampjes.
Photobucket

Dit was een kleine greep uit de foto's die ik gemaakt heb. Wie meer wil zien moet maar eens op visite komen. Of zelf naar de dierentuin gaan.

AdRem

Ieder jaar rond de kerst staat er in Het Dagblad van het Noorden een cryptische puzzel. Daar ging ik zondag geheel ongevraagd (sorry mam) mee aan de slag en vond een paar antwoorden.
We kopieerden de puzzel om hem mee naar huis te nemen. Toen we na het dierentuinbezoek huiswaarts wilden gaan vroeg Bente of wij gingen bellen als we thuis waren. Dat doen we namelijk altijd want dat vindt mijn moeder prettig.

Na bijna twee uur snelweg en flink meezingen met de Top 2000 waren we thuis. Ik belde meteen, waarop mijn moeder mede deelde dat ze er nog één wist. "Opeens zag ik het. Die met die "zachter om Z". Wat denk je dat het is?" "Hmm, Da' wee'k niet hoor", antwoorde ik.
Waarop mijn moeder adrem opmerkte. "Ja, nu geef je zelf het antwoord al".
???
"Een ander woord voor zacht is week. En dan om Z. Weekomzet".
Hahaha bedankt mam voor het antwoord...en de grap. Hij was leuk.

Photobucket

Chinese lichtjes

Photobucket

Er werd hier in huis al regelmatig naar gevraagd en vandaag was het dan eindelijk zo ver; we gingen naar de Chinese lampjes kijken in de dierentuin.
We waren rond kwart over 4 in de dierentuin. Mooi om het langzaam van schemering donker te zien worden. En toen wij naar huis gingen werd het superdruk dus we waren mooi voor de meute aan.
Ik kan jullie dit gebeuren in de dierentuin zeer aanbevelen. Het is erg mooi en indrukwekkend om te zien.
En een tip: zonder flits levert de fraaiste kiekjes op.
Later meer foto's van dit festival.

Beroemde "Achterhoekers"

Mooie acties, daar bij 3FM - Serious Request
Op Ebay worden allerhande items geveild voor het goede doel. We kwamen daar dan ook een tweetal beroemde "Achterhoekers" tegen:

Daniël Lohues & Herman Finkers


Zoete koekjes

Aangezien nieuwjaarsrolletjes voor oud en nieuw ook goed smaken wilde ik ze vanavond bakken.
's Middags had ik het beslag al gemaakt. Dat ging niet helemaal zo als het zou moeten. Bij het afwegen van de suiker deed de weegschaal erg vreemd.
Ik had iets teveel suiker in de schaal gegooid dus haalde ik er een schepje uit, waarop de weegschaal zelfs meer aangaf dan daarvoor!
Nog een schep extra uit de schaal nemen gaf het zelfde resultaat: de weegschaal gaf steeds meer aan.
Vervolgens heb de weegschaal opnieuw uit en aangedaan en de suiker opnieuw gewogen, toen bleek er inderdaad veel minder suiker in de bak te gaan dan de eerste keer.
Maar helemaal vertrouwen kan ik die weegschaal niet want op een of andere manier zijn de rolletjes veel zoeter dan normaal.
Voor de meiden is dit echter geen enkel probleem. "Mama jij bakt de lekkerste koekjes van iedereen". :-)

Vakantie

Vandaag moesten beide dames 's ochtends nog naar school. "En dan krijgen we ijs mama". Dus er was genoeg reden om naar school te hollen ;-)
Het ijs had eigenlijk gisteravond tijdens het kerstdiner op tafel moeten komen maar er was iets mis gegaan. Er was geen ijs geleverd, daarom kregen ze dat vandaag.
Wat we hier in de Achterhoek ook nog te goed hadden was sneeuw. In het Noorden lag/ligt veel sneeuw en hier lag helemaal niets.
Maar dat is allemaal goed gekomen. Terwijl wij boeken uitzochten in de bieb is er een klein laagje gevallen. En dat vonden onze meiden geweldig."Oooh, sneeuw! Dat lag er net nog niet".
En zo begint de vakantie op een leuke manier.

Lichtjes

Of wij nog naar China Festival Of Lights in de dierentuin gingen vroeg mijn moeder laatst aan ons. Een festival met 32 chinese sculpturen (o.a. een olifant en draak) en vele lampionnen.
Nou nee, want we vonden de kaartjes best duur. Daarbij is er vanaf 18 december in Braamt ook zo'n soort festival. Okay, daar zijn dan minder grote dingen te zien maar het is ook stukken goedkoper. En stukken dichterbij want Braamt ligt hier om de hoek.

Maar vanmiddag kon ik mijn moeder mede delen dat we toch naar het festival in Emmen gaan. Ik heb namelijk 4 kaartjes gewonnen!
Hardstikke leuk natuurlijk en onze meiden waren er ook erg blij mee. Vooral Paulien werd er erg vrolijk van want die wil dit dolgraag zien. Dat gaat binnenkort gebeuren. En oma gaat ook mee, want in dit geval zijn we wel bereid om nog 1 kaartje te kopen.

Photobucket

Update

Vrijdag overdag ging het best redelijk met Paulien. Daarom zagen we ook niet in waarom ze niet bij opa en oma zou kunnen logeren.
Ze zag nog wel een beetje pips en moe, dat was alles.
Wel leek het ons zo verstandig om niet naar de kerstmarkt in Münster te gaan, zoals eigenlijk de bedoeling was.
Dat bleek een wijs besluit want zaterdagochtend werden we gebeld door oma. Paulien was 's nachts niet lekker geworden waardoor oma diverse onderbroeken en het beddegoed had moeten verschonen.
Natuurlijk baalde Paulien als een stier dat ze mee moest en Bente nog wel een nachtje mocht blijven.
Maar ze snapte ook dat het thuis veel prettiger uitzieken is. En daar is ze nu nog steeds mee bezig want echt opschieten doet het niet. Morgen blijft ze in ieder geval nog thuis.

Ziekjes

"Mam, ik heb het koud", zei Paulien vanochtend. Waarop ik haar vertelde dat ze dan beter een warme trui aan kon doen i.p.v. het shirt dat ze aanhad.
Tussen de middag had Paulien het nog steeds koud. Ze bliefde ook maar één boterham. 's Ochtends had ze ook maar één boterham gehad. En ze zag een beetje pips. In de gymzaal (we moesten overblijven en bleven binnen) zat ze als een zielig vogeltje aan de kant. Te moe om iets te doen.

's Middags kwam een meisje uit haar klas naar me toe dat Paulien het zo warm had. Ik liep de school binnen om te kijken waar ze bleef. Paulien was nog druk bezig met haar klassedienst.
De juf zei ook dat Paulien een beetje uit haar doen was. Maar dat ze niet naar huis had willen gaan toen de juf haar dit gevraagd had om half 3.
Thuis ging ze meteen op de bank liggen met een deken over haar heen. Ook bleek ze koorts te hebben. Niet veel later moest ze overgeven. Vervolgens is ze onder de douche geweest en daarna in haar bedje gedoken.
Hopelijk knapt ze snel weer op want eigenlijk zou ze samen met Bente bij opa en oma gaan logeren.

Versieren

Sinterklaas is weer terug naar Spanje dus kunnen de kerstspullen weer te voorschijn gehaald worden. Althans op school. Thuis wacht ik nog een paar dagen voor we een kerstboom aanschaffen en versieren.
Op school konden ze wel wat extra hulp gebruiken met het versieren van de gangen en aula. Mij leek het wel leuk en gezellig. Vandaag mochten we aan de slag met alle kerstspullen.
Nep kerstbomen "opbouwen". Lampjes erin hangen. De boom optuigen met kerstballen en slingers. Houten engelen ophangen. We waren er maar druk mee.

De boom in de hal, waar je de school binnenkomt, had ik samen met een andere moeder versierd. Helaas was de piek kapot. Een mooi (kitsch)vogeltje in het topje van de boom vond ik ook best leuk. Dat vond Bente ook, want die was het meteen opgevallen toen ze naar huis toe ging tussen de middag.
"Mama die boom met dat vogeltje die vond ik mooi. Dat vogeltje erop is leuk. Dat vonden twee kinderen van groep 4 ook al!".
Toen ik haar vertelde dat ik dat bedacht had vond ze het volgens mij nog veeeeel mooier. Ze glom (van trots) bijna net zo als de kerstballen in de boom :-)

Photobucket

Pakjemiddag

Photobucket

Gisteren vierden wij Sinterklaas bij mijn moeder. Geen pakjesavond voor ons maar een pakjesmiddag, i.v.m de lange rit Achterhoek-Zuidoost Drenthe.
Het werd een gezellige middag met lekkere hapjes, gedichten en heel veel pakjes. Veeeeeel te veel, en de meiden zijn superverwend door de Goedheiligman. Ze kregen o.a. dingen van Pet Shop, Lego, knutselspullen en boeken.

De Sint had ook dit log gelezen en wist wat Paulien graag wou hebben. Helaas had hij maar één exemplaar weten te bemachtigen maar deze viel wel in goede aarde. Ik bedoel een kruk (die je gebruikt als je een gebroken been hebt). Paulien vond dat het leukste cadeau.
Bente vond vooral de gedichtjes erg leuk. En het "Ontdek de wereld van magneten" waarmee ze allerlei proefjes/testjes kan doen.
Ook oma, papa en mama zijn goed verwend door Sinterklaas. Kortom het was een zeer geslaagde Sinterklaasmiddag.

Photobucket

Mooi

Rond kwart over 12 kwam ik thuis met de meiden en vond een envelop in de brievenbus.
Snel opende ik deze envelop en las de brief. "Hoera! Yes!!".
Ik heb 25 euro gewonnen met de Sint Nicolaasactie van de ondernemers hier in Ulft. Waar 10 stempels verzamelen al niet goed voor is :-)
Binnenkort kan ik de waardebonnen ophalen. Dat is mooi. Mooi meegenomen.

Vanavond had Bente zwemles, en het was kijkles. Vorige week had ze een les in het diepe gezwommen maar nu zat ze weer in het ondiepe bad. Ze was in een vrolijke bui en van goed zwemmen kwam deze keer niet zoveel terecht. Dat zal ongetwijfeld ook alle spanning zijn van de afgelopen dagen. Plus het feit dat de hele familie aan de kant zat te kijken.
Desalniettemin kregen we van de juf te horen dat Bente het heel goed doet. Uitzonderlijk zelfs, aangezien ze nog maar 14 lessen heeft gehad. Bente mag vanaf volgende week naar het diepe. En dat is natuurlijk hardstikke mooi :-)

Piet

Paulien ging vanmiddag met een vriendinnetje zwemmen. Bente moest mee om ze weg te brengen.
Er was "Pietzwemmen" vandaag. Dat hield natuurlijk in dat er ook Pieten op visite kwamen. Dus wachtte ik samen met Bente nog even tot deze kwamen.
Bente kreeg een paar handen vol pepernootjes, die ze met smaak opat.

Dat de Pieten haar bezig blijven houden bleek toen we naar buiten liepen. Bente deelde me namelijk het volgende mede. "Die Piet in het rood die ken ik. Dat was een gewoon een badjuffrouw".
Natuurlijk was mijn nieuwsgierigheid gewekt hoe ze dat wist. "Nou, die was gewoon geschminkt en had een pruik op. Ik kon het zien aan de oogjes. En ze had ook dezelfde stem".
De andere Piet die er rondliep daar was ze nog niet helemaal over uit. "Die ken ik niet dus dat is wel een echte. Denk ik".