Vrijdag

"Ik wou dat het al vrijdag was", zei Paulien vanmiddag toen ze uit school kwam.
En dat is niet zo verwonderlijk. Vrijdagavond staat er iets moois op haar te wachten.
Gistermiddag waren we in Gaanderen want er was Pleinfeest. De advertentie van de fietsenmaker had ons mooie acties beloofd.

Aangezien Paulien toe is aan een grotere fiets, ze komt nog net niet met de knieën aan het stuur, namen we een kijkje bij de fietsen.
Na een beetje rondneuzen zagen we een nieuwe fiets voor een schappelijk prijsje. Dat van die mooie acties klopte dus als een bus.
Volgens Paulien fietste hij heerlijk.
Vrijdag gaat Maarten hem ophalen. Geen wonder dus dat het niet snel genoeg vrijdag kan zijn voor Paulien.

Leuke middag

We hadden allemaal een leuke middag vandaag.
Paulien was naar een feestje waar ze o.a. een speurtocht heeft gedaan en een balletje gerold op de bowlingbaan. Die kwam dus vol verhalen terug van dat feestje
Ondertussen namen wij een kijkje in het gemeentehuis want daar was het "open dag".
Bij diverse afdelingen mocht je een kijkje nemen en/of kreeg je uitleg over hun werk. Best leuk om dat eens te bekijken. Maarten vond vooral het ICT-gebeuren interessant.

De burgermeester was er ook.
Toen wij zijn kantoor binnen liepen was hij net andere mensen aan het vertellen over zijn ambtketting.
Die heeft hij alleen maar om bij speciale gelegehenden bijv. als er "hoog" bezoek komt of als hij op visite gaat bij 100-jarigen.
Aan zijn dochter wordt ook wel eens gevraagd of haar vader die ketting altijd om heeft. Haar antwoord is dan:" Jazeker, hij draagt hem zelfs onder de douche".

Kus!

Eergisteren zag Bente op tv een vaag reclamespotje. Het ging om een optreden van o.a. een meidenbandje en een Marrokaans-Nederlandse rapper uit Almere."...een optreden met KUS, Ali B...."  zo sprak de stem op de tv. Bente's reactie hierop was weer geheel des Bente.
"Nou, ik wil hem helemaal niet kussen!"

Blij

Twee jaar geleden had Paulien ze al graag willen hebben. Het draaide er echter op uit dat niet ZIJ maar haar kleine zusje van 3 er met de buit vandoor ging.
Vervolgens bleef ze er over dubben. Ja, het leek haar wel mooi maar ook een beetje eng. Daarom ging het feest dus steeds niet door.
Totdat de moeder van haar vriendje c.q. Bente's vriendinnetje vertelde over een andere methode dan de "pistool".
Daar had Paulien wel oren naar dus gingen we vanmiddag naar de juwelier.
Het resultaat zie je hieronder.
Photobucket

Paulien heeft oorbellen en ze is er superblij mee. De Yin Yang-oorbellen worden om de haverklap in de spiegel bewonderd.
Dat zit dus helemaal goed. En Bente wil ze t.z.t. wel eens lenen
Photobucket

Middagje

De meiden hadden een extra vrije middag. De meesters en juffen hadden namelijk één of andere cursus. Moet ook gebeuren nietwaar.
Ze hadden allebei afgesproken om bij een vriendinnetje te gaan spelen. Vrije middag voor mams dus.
Rond 1 uur werd ik gebeld door de moeder van Bente's vriendinnetje. Haar dochter lag te slapen op de bank. Toch nog een beetje ziek.
Tja, wat nu?

Aangezien Bente binnenkort jarig is en ze had aangegeven wat ze graag wou hebben gingen we naar de speelgoedwinkel. Ik moest ook nog een cadeautje voor een vriendin van Paulien vinden. Dat vond ik helaas niet.
De kleine pop met geluid voor Bente wel. Op het allerlaatste moment werd de pop met paarse outfit toch nog "geruild" voor een met een roze pakje.
Dat ze er nog even op moet wachten vindt Bente niet erg want... "Ik weet toch al wat ik krijg".

Efteling

Het was gisteren mooi weer dus een mooie dag om naar de Efteling te gaan. De voorspelling van de website klopte. Het was druk.
We begonnen bij de Fata Morgana. De boottocht langs allerlei oosterse scenes viel goed in de smaak bij de dames. Ook al vonden ze sommige "voorstellingen" best spannend.

Pandadroom is een animatiefilm waar je een brilletje op moet zodat het 3D wordt. De beesten komen letterlijk op je af. Druppeltjes water, wind en een plafond met takken dat naar beneden komt zorgen voor nog meer effect. In één woord: GEWELDIG!
Photobucket
Daarna liepen we door het sprookjesbos. Het sprookje "De Indische Waterlelies" viel erg in de smaak. "Dat was mooi mama, en de muziek vond ik ook mooi", zei Paulien naar afloop. Natuurlijk mochten ze centjes in de ezel gooien die met veel gebalk een munt uit "poepte".
Photobucket
Vervolgens gingen we in de Pagode. Ja, dat durf ik dan nog net ;-) Daar hadden we een prachtig uitzicht over het park, maar het ding ging volgens Paulien veel te snel weer naar beneden.
Onderweg kwamen we onderstaand tafreeltje tegen. Alsof Moeder de Gans op pad was. Eén van de leukste attracties aldus Maarten :-) Photobucket
Bij het Carnaval Festival stond helaas een enorme rij. Die hebben we dus overgeslagen. We besloten om naar het Land van Laaf te gaan. Daar gingen we, op verzoek van Bente, in de monorail. Dat viel een beetje tegen als ik eerlijk ben. Verder was het wel leuk om te zien.
Photobucket
Villa Volta was een speciaal verzoekje van mij. De rij viel gelukkig mee dus ik had geluk. Het verhaal over de Bokkerijders vond Paulien bijzonder spannend. Een huis dat over de kop lijkt te gaan is natuurlijk helemaal spannend. Bente vond leuk maar ook een beetje eng.
Photobucket
Bij Droomvlucht was ook een wachttijd van 50 minuten. Veel te lang. Dan maar in de trein rondkarren want dat wou Paulien graag.
Na dit ritje liepen we nog één keer door het Sprookejesbos. Nu vonden we Langnek, of Lange Jan zoals Mack hem noemt wel.
Nog snel wat souvenirs gekocht en toen naar huis.
Photobucket

Langnek

Het was leuk in de Efteling. Daarover later meer. Aan het eind van ons dagje pretpark liepen we nog één keer door het Sprookjesbos. Op zoek naar Langnek want die hadden we de eerste keer gemist.
En echt over het hoofd zien kan je die man niet he? ;-)
We namen een andere route en kwamen dit keer dus wel langs de man met de lange nek.
Bente bekeek hem zeer aandachtig en toen kwam ze naar me toe.
"Mama, Langnek heeft schoenen met dropveters erin, die veters zijn."

Photobucket

Verrassing

Morgen gaan we vroeg op pad richting Kaatsheuvel. Daar volg ik de cursus "Hoe overleef ik de Efteling".
Pretparken zijn aan mij niet echt besteed namelijk. Gelukkig bestaat het pretpark niet alleen maar uit achtbanen, dus het zal uiteindelijk wel loslopen.
Voor Paulien en Bente is het nog een grote verrassing wat we gaan doen.
Ik weet zeker dat ze een leuke dag hebben morgen. En als de kinderen het leuk hebben, dan is het voor de ouders ook genieten

Photobucket

Kikker

Altijd gedacht dat je een vijver(tje) in je tuin moest hebben om kikkers te verwelkomen.
Nu hadden we laatst al visite van een pad en een kikker. kikker. Dat vond ik een ietsie vreemd aangezien wij geen vijver hebben. En de buren ook niet, dus hij was niet verdwaald.

Maar wat nou vijver als je zo'n leuke oude zinken bloempot kunt gebruiken als woonplek?
Photobucket
Daar wonen ze dus gezellig met z'n tweetjes in. Nummer 2 van het stel nam echter snel de lange poten.
Photobucket

Groeien

Bente lag al in bed toen ik Paulien naar boven stuurde. In die tussentijd mag Bente nog een boekje "lezen". Als Paulien boven is moet bij Bente de lamp uit.
Ik kwam op haar kamer en vertelde dat de lamp uit moest. Bente's antwoord was: "Ja, dat wil ik ook want ik wil graag groeien. Maar dat mag niet van jou maar ik doe het toch".
Verleden week bracht ik samen met haar een broek terug die ik te klein had gekocht.
Bente vertelde hoe dat kwam. "Ja, want ik ben gegroeid. Maar dat mag niet van mama". :-D
Het niet mogen groeien is een grapje die we soms maken als de meiden weer een groeispurt maken. Natuurlijk trekken ze zich er niets van aan en smeren juist een extra boterham. "Want we willen net zo groot worden als papa".

Beroemd

Er zijn wat problemen met de domeinnaam (daarover t.z.t meer). Vandaar dat Kwebbel nu verder kletst op kwebbel punt org.
Ondertussen was ik er ook achter gekomen dat er diverse plaatjes missen bij de oudere logs.
Blijkbaar zijn we bij de vorige verhuizing naar reumer punt org iets te enthousiast geweest. De link van de plaatjes iets te snel weggemikt.

Gisteren was ik aan het googelen om te kijken of er toch nog IETS te vinden was. IJdele hoop natuurlijk!
Toch kwam ik nog iets grappigs tegen. Bente blijkt niet alleen beroemd te zijn in Ulft maar ook in België! Zie foto hieronder.
De complete webpagina staat hier.
Photobucket

Niet fijn

Gisteravond plakte Paulien (in een boze bui) een briefje aan de koelkast. Ik mocht hem niet lezen. Natuurlijk deed ik dat wel. Foei mama.
Wat er op stond beviel mij voor geen meter!
Afvallijst
1 geen snoep 1 week
2 aleen gezond eten 1 week
3 rennen en springen 1 week
4 geen muziek 1 week
5 elke dag kijken of ik afval
6 geen toetjes

Op hoge poten ging ik naar haar kamer. Hoe ze in vredesnaam er bij komt om te willen afvallen?!
Nee, ze had het niet van de televisie zei ze. Ze was op de weegschaal gaan staan en daar stond dat ze 30 kilo en nog een beetje was.
Dat ze bijna 1.45 is, dus best lang voor haar leeftijd, ziet ze even over het hoofd.
Maar wat vertel je een kind van 8 over dit probleem? Dat het iets voor grote mensen is, dat het ongezond is etc. Het had niet zoveel effect geloof ik.
Tot ik zei dat ze dan sowieso een riem om moet iedere dag. En van die riem maakt ze iedere dag weer een probleem ....die wil ze liever niet om. Of daarmee de kous af is? Ik vrees van niet.
We gaan het goed in de gaten gaan houden want dit is niet de eerste keer dat Paulien hier over begint.
Een dochter van 8 die al over afvallen en te dik zijn praat is echt niet fijn!

Inspiratie

Gisteren zagen we een docu over Degas.
Degas heeft veel schilderijen gemaakt van balletvoorstellingen en balletmeisjes. Daar ging het programma dan ook over.
Paulien kreeg meteen inspiratie en pakte haar tekenspullen.
"Bente, ga jij je balletpakje aan doen", was de opdracht aan haar zusje. Het "balletpakje" bestaat uit een flodderig rokje dat ooit bij een Barbiemagazine zat en een hempje met Alfred Jodocus erop.

In no-time was Bente weer beneden in desbetreffende outfit. Alleen dat stil blijven staan is een kunst op zich! En dat is donders moeilijk als je 4 bent.
Paulien gebruikte dan ook een balletmeisje van de tv als model.
Bente huppelde vrolijk door terwijl papa een tekening van haar maakte.
Hieronder de tekening á la Degas van Paulien.

Photobucket

Schoolweek

En deze week...en deze week die is geweest. Althans, de schoolweek.
Het was de eerste week na de vakantie dus we moesten er even inkomen. Maar ook meteen flink van start.
Bente gaat nu ook op de dinsdagmiddag naar school want ze zit in groep 2. Dat was haar wel goed bevallen geloof ik.

Donderdag, voor het eerst als overblijfmoeder aan de slag. Dat was meteen volle bak met 65 kinderen. Ach, zo rol je er meteen goed in ;-)
Toen liet Bente me ook even een nieuw kunstje zien. Als een aapje slingert ze aan het hoge klimrek. En die is toch zeker 2 meter hoog!
Vandaag moest Paulien voor het eerst op de middag naar school. En kreeg ze haar eerste huiswerk mee.
Kortom, we zijn allemaal weer aan de slag.

Vondst

Gistermiddag haalde Bente een aantal spullen uit het houten (speel)huisje.
O.a. een grote plastic tas van Intertoys waar een tennisracket met tennisbal aan elastiek in zit.
Toen ze de tas opende begon ze te schateren. Er zat namelijk iets bijzonder "grappigs" in de tas.
Zie foto.

Photobucket

Verslagje

Bij deze, een klein verslagje van de vakantie. De meeste foto's zijn gemaakt met mijn "ouderwetse" spiegelreflex. Vandaag zou ik de foto's op kunnen halen die ik vrijdag direct heb ingeleverd. Helaas, helaas.
Meneer Blokker heeft de rolletjes pas maandag de deur uit gedaan. De foto's zijn pas donderdag klaar.

Vrijdag onderweg naar het huisje was het verschrikkelijk slecht weer. Scheisswetter. Daarna werd het gelukkig beter. De meiden hadden al snel het speeltuintje bij ons huisje ontdekt.
Speeltuintje
Zaterdag zijn we naar een burchtruïne in Freudenburg geweest. En naar Mettlach, en een wolvenpark in Merzig. De tocht eindigde in Kastel Staadt bij een burcht gebouwd IN de rotsen. (Hierover later meer).

Zondag bezochten we een Romeinse tempelcomplex in Tawern, boven op een berg. En het openluchtmuseum in Konz. Daar stond ook een damespop met een grote grijns. Bente en Paulien moesten er verschrikkelijk om lachen. Bente heeft speciaal voor de foto de "smile" na gedaan.
Smile
Maandag ging de reis naar Trier. Onderweg was het druilerig maar in Trier was het droog. Trier is in één woord gezegd: geweldig. Er valt zoveel te zien: Porta Nigra, De Dom, Keurvorstelijk Paleis, Romeinse baden, Romeinse brug. Etc. etc. Onderstaand huis heet het Driekoningenhuis uit 1230. De deur zit boven het blauwe vlakje. Bij gebrek aan een stadspoort was dit de manier om je huis te beschermen.
Driekoningenhuis
Het Amfitheater, net buiten het centrum, is ook overweldigend om te zien. Daar liep een man verkleed als Romein rond. Paulien maakte onderstaande foto van 2 Reumers/Römers. Reumer & Römer
Dinsdag bleven we in Saarburg om het stadje te bewonderen. En we hadden een bezichtiging bij een klokkengieterij. Erg indrukwekkend! Er komt heel wat bij kijken voor een klok gemaakt is.
Woensdag gingen we naar de stad Luxemburg. Luxemburg
Luxemburg is een schitterende stad. We hebben er dan ook enkele uren rondgelopen en heel veel gezien. Maar niet alles dus we moeten er nog eens naar toe. Dan misschien ook de Kazematten van binnen bekijken.
Onderstaande diertjes zagen we daar ook rondlopen.
Salamander
Donderdag was onze laatste vakantiedag en hebben we een tochtje gemaakt via Serrig, de zuil van Igle, Warsberg huis met toren en een klimtocht naar de Galgenberg in Wiltingen.
En vrijdag reden we weer richting huis.
Photobucket