Vakantie

Dit log gaat tijdelijk op vakantie.
Wij vertrekken binnenkort naar Normandië waar wij een huisje hebben gehuurd in Port-en-Bessin.
Dit ligt aan de kust en is vlakbij de landingsstranden van Omaha Beach en Gold Beach.
De stad Bayeux ligt op 8 km afstand en daar gaan we zeker het beroemde wandkleed uit 1068 bekijken.
Kortom het wordt een mooie cultureel verantwoorde vakantie :-)
Ons huis wordt ook goed verzorgd want mijn moeder komt een paar dagen logeren.

Photobucket

Vreemde taal

Drie jaar geleden hebben we onze tuin een stukje uitgebreid. Dat kom omdat we een stukje in bruikleen hadden van de gemeente, waarvoor wij middels een brief toestemming hadden gekregen.
Afgelopen lente heeft Maarten daar een mooi zitje gemaakt.
Helaas was het genot van dit leuke zitje in onze tuin van korte duur. Deze week kregen we een brief dat we het stukje geleende grond weer af moeten staan omdat er nieuwe riolering wordt aangelegd.En als dat gebeurd is wordt het voorzien van planten/struiken door de gemeente.

In de brief van de gemeente staan wel een paar vreemde zinnen waardoor we bijna geneigd zijn om de gemeente te bellen om ze te pesten met onzinnige vragen. Want MET een contract hoef je niets te doen? ;-) Dat riool moet er toch sowieso komen?
Hieronder citeer in de bewuste zinnen.
Hierbij hebben wij geconstateerd dat een aantal percelen, grenzend aan het Oerseveld, grond van de gemeente in gebruik hebben. In een aantal gevallen is hier toestemming voor verleend door de gemeente, deze contracten zullen mogelijk worden opgezegd. Als dit niet zo is wordt u vriendelijk verzocht om binnen twee weken de te veel in gebruik genomen grond vrij te maken zodat wij deze grond kunnen gebruiken voor de aanleg van het riool.

Over

Vorige week had ik een 10 minuten gesprek met de meester van Paulien en kreeg ik haar rapport mee.
Een mooi rapport dus we waren allemaal blij en trots.
Bij Bente's meester geen 10 minuten gesprek. Hij vervangt namelijk een juf die met zwangerschapsverlof is. En bij Bente ging alles prima dus geen gesprek. Ze kreeg vandaag haar rapport mee.
Ook een rapport om trots op te zijn.
Beide dames gaan dan ook over! Paulien naar groep 8 en Bente naar groep 5.

Donderdag is er nog een vergadering op school over de "bezetting" en aan verwante artikelen. Naar aanleiding daarvan krijgen we vrijdag te horen bij wie de meiden volgend jaar in de klas komen.
En maandagmiddag gaan ze een kijkje nemen in hun nieuwe klas. Dan nog tot donderdag naar school en vrijdag is het VAKANTIE.

Photobucket

Week

En zo is er bijna weer een week voorbij.
Een week waarin in een 10 minuten gesprek had met de meester van Paulien i.v.m. haar rapport. Die is dik in orde dus wij zijn zeer trots op haar. Volgend jaar gaat ze naar groep 8. Wat gaat de tijd toch snel!
Een week waarin Maarten en ik in Ulft een vrijstaand huis hebben bekeken. Het was een erg leuk huisje plus een mooie lokatie. Toch gaan we het niet doen omdat er teveel aan moet gebeuren. Zoals het vervangen van alle kozijnen. Daarbij is het ook verstandiger om eerst ons eigen huis verkocht te hebben.
Dus nadat het dak van de schuur gemaakt is moeten we maar eens nadenken om het te koop bord in de tuin te laten plaatsen.

En vandaag zijn we naar de Ikea geweest om naar een nieuw tv-meubel te kijken. Daar hebben we al vaker naar gekeken maar tot een aankoop kwam het nooit.
Tot vandaag.
We hebben een Hemnes tv meubel plus twee boekenkasten aangeschaft. Plus een nieuwe salontafel aangezien de oude qua kleur en stijl niet bij de nieuwe kasten past.
Kortom het was een week waarin veel gebeurd is. Vandaar dat hij zo snel om was denk ik :-)

Anholter Schweiz

Vanmiddag vroeg Bente of we nog iets gingen doen, wandelen of zo.
We besloten op pad te gaan, nog geen idee waar we zouden uitkomen. Dat werd uiteindelijk de Anholzer Schweiz, een klein dierenparkje hier vlak over de grens.
We kwamen net op tijd om te zien dat de otters werden gevoerd. Hij smakte verschrikkelijk, en daar kon Bente wel om lachen maar verder vond ze het zeer onsmakelijk.

Vervolgens liepen we langs de bruine en kraagberen. Op de foto hieronder ligt de beer nog lekker te luieren maar daar kwam snel verandering in toen de dierenverzorger met appels langs kwam. Enkele beren gingen op hun achterpoten staan en vingen de appel in de bek op. Of ze spietsten de appel aan hun klauwen om hem vervolgens op te kauwen.

Verder zagen we o.a. een wolf, wilde katten, heideschapen, wasberen, reeën, ezels, rendieren. En hebben we gezien hoe het beest eruit ziet dat twee jaar geleden aan een kabel van onze auto geknaagd had: de steenmarter. Deze pauw werd door Bente ontdekt en we konden er heel dichtbij komen om hem op de foto te zetten.


Vooral Bente vond het geweldig dat ze zo dichtbij deze mooie vogel kon komen. Toen ze er vlak aan langs liep zette het beest een keel op. Ze schrok zich een hoedje.

De kleine ezels vond Bente heel erg schattig. Die had ze ook graag wat voer willen geven. Helaas ging dat niet door omdat er twee volwassen ezels de wacht hielden bij de voerautomaat. (zie log Bente)
Na twee uur wandelen en kijken gingen we weer naar huis. Ik vond het leuk om dit park gezien te hebben. Er zijn niet veel verschillende dieren maar ze leven wel in grote hokken. Daardoor is de route door het park ook 5.5 km lang! Dat wandelen is dan ook goed gelukt vandaag :-)

Avond4daagse

Vanavond begint de Ulftse Avondvierdaagse.
Eigenlijk is wandelvierdaagse een betere beschrijving want de intocht is zaterdagMIDDAG.
Hoe dan ook is het een hele belevenis waar dit jaar ongeveer 2900 mensen aan mee doen.
Dit jaar mogen er ook weer ouders mee lopen met school en ik heb me aangemeld. Vanavond loop ik met Paulien op de 10 km en zaterdag de 5km bij de groep van Bente.
Nu hopen dat het droog blijft de aankomende dagen zodat we een fijne avondvierdaagse tegemoet gaan.

George

Photobucket
Gistermiddag speelde Bente met een buurmeisje die in groep 6 zit.
Bij de trapopgang naar de zolder hangt een grote fotolijst met papieren geld erin. Het meeste is door de komst van de euro niets meer waard.
Op 1 biljet na en dit 1 dollar biljet werd opgemerkt door het buurmeisje.
"Hé Bente, is dat George Washington of George Clooney?"
Bente haalde vermoedelijk haar schouders op terwijl ik, beneden op de bank, er smakelijk om gelachen heb :-)

Photobucket

Meiden op stap

De meiden hadden gisteren hun schoolreisje. Bente ging naar Koningin Julianatoren en Paulien ging naar Hellendoorn.
We moesten al om 8.15 op school zijn omdat de groepen 5 t/m 7 naar Hellendoorn moesten, dus ver reizen.
Helaas begon de dag met regen. En waren de bussen niet op tijd in Ulft. Het ene verhaal zegt dat ze in de file stonden, het andere verhaal zegt dat ze onderweg politiecontrole hadden.
Iets na negen uur vertrok Bente's bus, die van Paulien was echter nog niet in zicht. Toen een juf ging bellen bleek dat de busmaatschappij een andere maatschappij had ingehuurd om de boel te regelen. Te verstieren dus want er was 1 bus te weinig onze kant op gekomen. Nadat de juf flink pissig is geworden werd het allemaal toch geregeld en kon de bus van Paulien om 10.15 vertrekken. Ondanks de valse start hebben ze allebei een hele leuke dag gehad, zoals valt te lezen op hun eigen weblog.

Vandaag ben ik met de meiden naar Buitenspeeldag geweest. Dat wordt altijd op 2 plekken in Ulft gedaan, in de Vogelbuurt en in een wijk waar Pauliens vriendin woont.
Daar begonnen we en er was weer van alles te doen. Spijkerslaan, was ophangen, cactus ringgooien, schminken , luchtkussen, een pannaveld.
En aan de lekkere trek was ook gedacht. De kinderen konden snoepjes, chips, een waterijsje en drinken krijgen.
Tegen 3 uur wou Bente's vriendinnetje ook nog in de Vogelbuurt kijken, dat leek Bente ook wel leuk. Paulien wou echter nog blijven op het pannaveld. Prima.
Dus ging ik met Bente, haar vriendin plus familie naar Oeroeboeroe, een kinderboerderijtje met speeltuin.
Daar was het razenddruk en al snel bleek waarom. Je kon er pannenkoek, suikerspin en ijsjes van de ijsboerderij krijgen!
Uiteindelijk heeft Bente hier niet veel gespeeld maar hoofdzakelijk in de rij gestaan voor het ijs. Na 1 ijsje en 2 suikerspinnen was het 4 uur en was het feest afgelopen.
Kortom hebben ze zich vanmiddag prima vermaakt en zijn ze super verwend.