Festival of Lights

Zoals beloofd volgen nu enkele foto's van het Festival of Lights. Het viel niet mee om een keuze te maken want er viel veel te zien en ik heb dan ook veel foto's gemaakt.
Toen we onze wandeling in de dierentuin begonnen was het schemerig. De lampjes waren echter al prima te zien. Zoals deze mandarijneenden.
Photobucket

Een stukje verder stonden flamingo's tussen het riet, klaar om op de foto te worden gezet. In China staat de flamingo symbool voor de vrede en harmonie van de natuurlijke wereld.
Photobucket

De tijgers vond ik ook schitterend. Ze hadden zelfs snorharen zoals je in deze close-up kunt zien.
Photobucket

Deze sculptuur van Temple of Heaven stond van veraf al te pronken. Het orgineel staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst.
Photobucket

Vlak na deze tempel was ik onze dames uit het oog verloren. Al snel bleek wat ze gedaan hadden. "Mam, hij is 66 stappen groot. Nou eerst had ik 71 stappen maar daar zaten kleintjes bij", aldus Paulien. Qua afstand klopte het wel ongeveer. Deze draak is 70 meter lang! Uitgerekt zou hij zelfs 100 meter lang zijn. Ook deze sculptuur is vanaf ver te zien want hij is maar liefst 8 meter hoog.
Photobucket

Bij de zeeleeuwen die wel gewoon buiten waren zagen we iets grappigs. Een zeeleeuw zat er precies zo bij als zijn vriend de zeeleeuwculptuur. De meiden vonden dat erg vermakelijk.
Photobucket

Als je vaak koeien op de kiek zet dan mag een "lampionnenkoe" natuurlijk niet achter blijven.
Photobucket

Onderstaande olifanten zijn gemaakt van Chinees porcelein: kopjes, schoteltjes, eierdopjes en lepeltjes. Allemaal aan elkaar geknoopt. Een echt kunstwerk.
Photobucket

Deze vaas met panda's is gemaakt van duizenden hergebruikte flesjes die gevuld zijn met een blauwe vloeistof. Van "rommel" een kunstwerk maken zeg maar :-)
Het is een WNF-vaas omdat de vaas (zoals de meeste sculpturen) wordt verlicht door ledlampjes.
Photobucket

Dit was een kleine greep uit de foto's die ik gemaakt heb. Wie meer wil zien moet maar eens op visite komen. Of zelf naar de dierentuin gaan.

twee reacties

Wat een mooie foto’s. Dat ziet er wel heel gaaf uit!!


Marnix (E-mail ) (URL) - 30-12-’09 11:58

Ik ben inmiddels zelf geweest. Indrukwekkend allemaal zeg. Ik heb ook verschillende foto’s gemaakt.


Jessica - 06-01-’10 20:55


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.