Edelsmeden, eind in zicht

Het einde van mijn edelsmeedcursus is bijna in zicht. Ik heb nog 1 les extra gekocht zodat ik nog een en ander kan doen aan mijn nieuwe project. Hierover later meer.
Er komt met deze cursus namelijk ook een einde aan mijn edelsmeedkunsten. Helaas moet ik er mee stoppen.
Nu weet ik dat ik het sowieso nog niet zo in de vingers heb als een groot deel van de andere cursisten. Een deel daarvan is ook langer bezig, dus vergelijken kan eigenlijk niet, maar toch.
Het allergrootse probleem zijn mijn handen, ze zitten me in de weg.

Onlangs ben ik in het ziekenhuis geweest bij de reumatoloog en ik heb primaire Raynaud. Dus gelukkig geen onderliggende reumaziektes of wat dan ook. Neemt niet weg dat de Raynaud me nu flink parten speelt.
Raynaud komt vooral voor bij kou maar bij mij dus ook door trillingen en door iets vast te houden.

Tijdens de curus krijg ik enorm veel pijn aan mijn handen omdat er amper bloed door mijn vingers stroomt. En als dat wel weer op gang komt is de pijn helemaal niet te harden. 
Aangezien je veel moet zagen, vijlen en schuren tijdens de cursus zal de Raynaud steeds opspelen. En daarom is het verstandiger om er mee te stoppen :-(

twee reacties

Sneu meisje dat je vanwege een ziekte een leuke hobby moet opgeven. Hoop dat je snel een andere leuke hobby vind.


Margo - 22-03-’14 05:36

@Margo: Dank je. Baal er ook verschrikkelijk van maar het is gewoon verstandiger om te stoppen. Wie weet wat voor leuks ik vind :-)


Kwebbel (URL) - 22-03-’14 14:19


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.