Olifantparade

Dit weekend waren we in Emmen o.a. in het theater bij Lohues. Hij was steengoed. Ik zou bijna zeggen: beste tot nu toe.
Voor de rest stond het in het teken van mijn opa die vandaag 88 werd en olifanten. Veel olifanten.
Sinds Hemelvaart is er een Elephantparade in Emmen. In het centrum en in de dierentuin staan allerlei olifanten die tot kunstwerken zijn omgetoverd.
Zoals deze die met allemaal mooie steentjes is beplakt.
Photobucket

In de dierentuin kon je een lijst meenemen waar op stond welke kunstenaar/bekende Nederlander de olifant had gemaakt. Zo staan er olifanten van Erik Zwezerijnen, Ans Markus, Jonnie Boer, Jacques d'Acona. In totaal staan er 75 olifanten.
Onderstaande olifant vond Paulien mooi qua kleur.
Photobucket

Ondertussen kruisden ze aan op de lijst welke olifant ze mooi vonden. "Nou eigenlijk vind ik ze allemaal wel mooi", zei Bente toen bleek dat ze me regelmatig om de pen moesten vragen.
Van deze rode olifant met tulpen erop heb ik een kleine replica gekocht. Al duurde het enorm lang voor ik die keuze had gemaakt. Er stonden zoveel leuke in de winkel!
Photobucket

Ook deze blauwe zittende olifant viel zeer bij mij in de smaak.
Photobucket

Het liefst had ik van deze olifant een klein exemplaar gekocht. De "Ik bid niet veur brune bonen-olifant", maar helaas die was er niet.
Dan maar wachten tot de veiling in september ;-)
Photobucket
Natuurlijk zagen we ook echte olifanten. En daar hadden we mazzel mee want die werden gevoerd en vervolgens kregen ze een douche.
Als vreten kregen ze zakken met gras en appels. Zelfs de zakken worden opgevreten. Maar die waren 100% biologisch afbreekbaar en vonden ze nooit terug aldus de verzorger.
Photobucket

zes reacties

Goh wat leuk die olifanten! Ik zag er al iets over, maar was het weer vergeten. Lohues, allenig 4 vond ik leuk, maar zeker niet de beste Dat was voor mij nr 2. Ik was wat dat betreft blij dat er maar 4 seizoenen waren Ik vond het genoeg.


st@@rt (URL) - 16-05-’10 23:02

@Staart: Eigenlijk is het heel moeilijk te vergelijken. Maar hij was gisteren zo geweldig op dreef. Had zo veel plezier in het optreden. Daarom vond ik het de beste.

En volgend jaar gewoon weer Lohues voor ons, dan met zijn nieuwe show “Hout moet”.


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 16-05-’10 23:40

Hahaha wij waren het weekend in de Antwerpse Zoo en daar waren ook allerlei kunstzinnige olifanten alleen waren die door BV-ers (Bekende Vlamingen) gemaakt. Dit was ter ere van de 1e verjaardag van hun baby-olifant.
Dierentuinen zijn altijd erg leuk om te bezoeken. Eigenlijk zou ik ook weer eens naar Emmen moeten gaan.


Marnix (E-mail ) (URL) - 17-05-’10 20:22

@Marnix: In Emmen staan ze i.v.m. het 75-jarig bestaan van de dierentuin. Over een maand of 3 gaan de kunstolifanten in de verkoop.
Dus voor die tijd toch nog maar een kijkje nemen :-)


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 17-05-’10 21:55

Leuke olifanten, maar de prijs voor de grote is minder leuk
eigenlijk vreemd dat de Bartje olifant niet in het klein verkocht word


Ina (E-mail ) (URL) - 20-05-’10 21:52

@Ina: Dat vond ik dus ook! Maar die dingen worden ergens in AziĆ« gemaakt en dan verscheept naar Europa. Bartje en de brune boon’n zal wel te moeilijk zijn ;-)


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 20-05-’10 21:57


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.