Middagje uit

Uit is goed voor u.
Iets leuks doen, daar waren we na een dag hard werken wel aan toe.
Dat het dit weekend museumweekend was kwam dus goed uit.
We besloten het dit jaar dichtbij huis te zoeken en gingen naar de Aaltensemusea.
Drie musea en een expositie.

We begonnen bij de expositie "sprekende stenen" waarbij we allerlei mooie stenen zagen die in de Achterhoek zijn opgegraven.
Daarna bezochten we het Markt 12 museum. In dit museum/huis woonden in de oorlog een gezin, zaten er onderduikers op de zolder en werd de woonkamer door Duitsers gebruikt als bureau van de Ortskommandant .
Het museum laat d.m.v. fotomateriaal, filmpjes, geluidsfragmenten diverse aspecten van de oorlog zien zoals het verzet, onderduikers, NSB-ers, illegale krant en radio, kinderen en oorlog etc.
De meiden hadden voor dit museum een speurtocht en moesten diverse vragen beantwoorden en dingen tekenen. Best pittige vragen maar ze vonden het toch leuk om te doen.

Na een uur waren we klaar en bezochten we de Frerikschure. Een klein museum over oude ambachten en een woonkamer met bedstee.
Daarna namen we nog een kijkje in het Frerikshuus waar we dingen zagen over de hoornindustrie in de Achterhoek en het leven in de 19de eeuw.
De laatste twee musea vonden we wel aardig maar het museum over de oorlog was het meest compleet om het zo maar te noemen.
Paulien en Bente vonden het een leuke middag en zij vonden ook het museum over de oorlog de leukste van de drie.

In de onderduikersruimte Photobucket

vier reacties

Nou heb ik een museumjaarkaart en dan vergeet ik nog naar musea te gaan! Tja, gelukkig heb ik wel mijn plantenbakken opgeschoond en de stoep geveegd. Was hard nodig. Nu alle groene aanslag nog (laten) verwijderen. Vanmiddag ook pa en mam op theevisite gehad en weer eens lekker bijgekletst.

Hopelijk denk ik een volgende keer wel aan de museumdag! Dikke zoen, jullie (schoon)zus.


Karin (E-mail ) - 03-04-’11 21:12

Bij ons kwam het er vandaag niet van om naar een museum te gaan. Maar jullie hebben eruit gehaald wat erin zit.

Dat de kinderen het oorlogsmuseum het leukste vonden, lag dat aan de opzet van de musea of aan het onderwerp?


Vrouwke (E-mail ) (URL) - 03-04-’11 23:33

@vrouwke: Het lag aan diverse dingen. De opzet was beter dan de andere musea. En het onderwerp sprak ze meer aan, en ze dede in het oorlogsmuseum een speurtocht wat het ook extra leuk maakte.


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 04-04-’11 18:31

Museumdag vind ik vaak te druk. Dit zijn leuke musea!


st@@rt (URL) - 04-04-’11 21:59


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.