Normandië

Maarten wou graag naar Normandië op vakantie en aldus geschiedde.
Wij zaten in Port-en-Bessin, een vissersplaats waar ook opnames zijn gemaakt voor de film "The Longest Day".

In St. Mere Eglise hangt een pop aan de kerktoren. Dit is een gedenkteken i.v.m. de Amerikaanse soldaat John Steele die tijdens de invasie met zijn parachute aan de kerktoren bleef hangen.

De bekende Franse stokbroden aten wij ook iedere ochtend en middag. We konden ze bestellen bij de receptie en Paulien en Bente haalden ze iedere morgen voor ons op.
Bente riep dan iedere keer heel netjes: "Merci".

Natuurlijk bezochten we ook diverse musea over D-day en de invasie. In vrijwel ieder dorp langs de Normandische kust is wel een museum te vinden over deze gebeurtenis.
Wat veel indruk maakte was de Amerikaanse begraafplaats bij Colleville sur Mer. En Pointe du Hoc, de 30 meter hoge klif waar de soldaten tegen op moesten klauteren. Het gebied bij Pointe du Hoc ligt er nog steeds zo bij als na de bevrijding met allerlei ingestorte bunkers en kraters.

Ook bezochten we Bayeux. De tweede dag van onze vakantie, toen er een Middeleeuws festijn in de stad was. Plus de laatste dag van onze vakantie om souvenirs te kopen. Bayeux is een leuke stad met een mooie kathedraal. Ook het 70 meter bekende wandkleed hebben we gezien.

Zaterdag hebben we uren rond gewandeld in de eeuwenoude stad Caen om allerlei bezienswaardigheden te bekijken. En dat zijn er veel!
Caen vond ik een prachtige stad. Zeker een aanrader mocht je in de buurt zijn.

Tussen alle dingen door die pa en ma graag wilden zien hebben we ook aan de meiden gedacht. Ze zijn dol op de dierentuin dus die hebben we bezocht. Het was een mooie kleine dierentuin. Het voeren van de parkieten werd zeer gewaardeerd door de meiden.

En het bezoekje aan de ijsboerderij in Vaux -sur-Aure vonden ze ook leuk. En de ijsjes waren erg lekker! :-)

We hebben alle vier genoten van onze vakantie. Met een paar souvenirs, een tas vol mooie schelpen en het hoofd vol mooie herinneringen keerden we huiswaarts.

acht reacties

fijn, dat jullie zo hebben genoten! en zo te zien hadden jullie ook nog redelijk mooi weer :)


pa en mam - 12-07-’11 22:14

Jullie hebben je wel vermaakt en aan de foto’s te zien ook heel behoorlijk weer er bij gehad. (Voor parkieten voeren zou je een keer in de dierentuin in Nordhorn (Duitsland, net over de grens) moeten gaan, die hebben een enorme buitenvoliëre waar je in kunt om de honderden parkieten e.d. te voeren, er zitten er zoveel dat je zelfs uit moet kijken waar je je voeten neerzet)


Frans54 (E-mail ) (URL) - 13-07-’11 10:30

Jullie hebben je tijd daar goed benut! Aan Pointe du Hoc heb ik een hele mooie herinnering. Toen wij daar een aantal jaren geleden waren, was er ook een groep Schotse veteranen. Een van hen stond daar aan een jong stel zijn ervaringen van toen te vertellen. Wij kwamen erbij staan en hij vertelde o.a. dat hij als 18jarige op Pointe du Hoc aankwam, en in 3 dagen 50 jaar ouder werd. Zijn beste kameraden werden voor, naast en achter hem doodgeschoten….
De groep om hem heen werd steeds groter en was muisstil! Ik krijg nog kippevel als ik er aan denk.
Hoe vond je het wandtapijt? Knap he, zoals men dat destijds deed.
Caen is idd een geweldige stad, Heerlijk om in rond te struinen. Hebben de meiden ook genoten? En hadden jullie een goed onderkomen?


JeeBee (E-mail ) (URL) - 14-07-’11 10:30

@jeebee: Ik vond het wandtapijt prachtig en zeer kunstig gemaakt.
De meiden hebben ook enorm genoten. Paulien vond de zwarte Madonna ook erg interessant, ze logt er zelf(s) over.

Het huisje was prima. We zaten op Le Greenbeach van Pierre & Vancances. Een klein vakantiepark, dus lekker rustig. Maar wel met 3 zwembaden wat de meiden geweldig vonden.
Dit vakantiepark is zeker een aanrader.


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 14-07-’11 20:11

Wat een mooie foto’s en zo te lezen hebben jullie je prima vermaakt met super mooi weer.


Jessica - 15-07-’11 18:00

Ziet er goed uit en jullie zijn weer helemaal bijgespijkerd met het “verleden”
Goede balans in de vakantie volgend jaar weer of.??


Ina (E-mail ) (URL) - 16-07-’11 14:47

@Ina: Nog geen idee, zou zo maar kunnen want het is zeer goed bevallen.


Kwebbel (E-mail ) (URL) - 16-07-’11 18:06

Mooi daar, zo te zien.
En wat worden die meiden al groot …


Annabee (E-mail ) (URL) - 26-07-’11 21:47


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.