Kerst op school

Gisteravond werd er kerst op school gevierd.
Dit keer stond het niet in het teken van eten, dus geen kerstdiner in de klas.
Deze keer had de school een "Herderstocht" bedacht.
De kinderen moesten met een zelfgemaakte lampion een route lopen. De route was aangegeven door potjes met waxinelichtjes erin. Het leek een soort lichtjesketting.

Op diverse plekken viel er van alles te zien en horen over het verhaal van Jezus' geboorte. Zo was er een ook herberg waar helaas geen slaapplekken meer waren, maar we wel een chocolaatje kregen :-)
Iets verderop stonden Jozef en Maria met een ezel. "Oh een echte ezel", riepen veel kinderen van opwinding.
Nog iets verder was er een stalletje gebouwd met schapen erbij. Er tegenover stond een engel op een balkon die ons vertelde de grote stralende ster te volgen.
Het verhaal was rond bij het laatste stalletje waar een kribbe stond. Op het dak stond een apparaat dat sneeuw rondstrooide. Ook dat maakte veel indruk.

Vervolgens gingen we weer naar school waar de kinderen drinken en iets lekkers kregen. En deze  moeder die de tocht had mee gelopen kreeg een bak cappuccino.
Twee kinderen lazen het verhaal over kerst voor.  Een stel andere kinderen zorgden voor een stukje muziek: blokfluit spelen en trommelen.
En daarna kwam Bente die met een stel vriendinnen een dansje opvoerde op "All I want for Christmas".
Het was een leuke gezellige avond en een super alternatief voor het kerstdiner.

twee reacties

Dat klinkt heel erg leuk! Eigenlijk nog leuker dan een kerstdiner, met de kerstdagen wordt er toch altijd al zoveel gegeten.


Jessica - 27-12-’11 14:41

Wat een superleuk idee


st@@rt (URL) - 02-01-’12 04:55


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.