;-(

Hier een klein berichtje over Miley.
Ik vind het niet zo lekker gaan met Miley in huis :-(
In de eerste week was het een leuk rustig hondje waar niet zoveel mee te doen was. Al viel ze soms wel uit naar andere honden. Grommen en happen.
Dat is natuurlijk niet prettig maar onze hoop was dat de puppycursus ons daar bij zou kunnen helpen.

We hebben 1 les gehad en de rest van de dag was de hond door het dolle heen. Letterlijk.
Voor deze les had ze ook al eens naar mij proberen te happen toen ze niet op de bank mocht. "Puppygedrag", dacht ik toen nog.
Helaas gromt en bjt ze steeds vaker. En hard ook. Auw, zeggen of haar negeren helpt niet. Ze blijft op dat moment doorbijten en grommen. Vooralsnog ben ik met name de gebeten hond maar ze heeft ook al naar Bente en Paulien gehapt/beten.
Ik ben nu dus ten einde raad want a) vertrouw ik haar niet meer en b) weet ik niet hoe ik haar dit af moet leren.
Het huilen staat me nader dan het lachen. Help! ;-(

acht reacties

Och jemig….:-( Kunnen je bij de puppycursus mss navragen wat te doen? Ik kan me voorstellen dat je haar niet vertrouwd op deze manier.


Jessica - 30-05-’12 13:12

Dat heb ik al gedaan en de tips die ik kreeg gebruik ik bijna allemaal al.
Volgens de hondenschool en de stichting is het puppygedrag.
Het erge is dat er niet veel pijl op te trekken is dus dat ik die “dolle” bui niet altijd zie aankomen. Anders zou ik haar bijvoorbaat al in de bench kunnen doen om tot rust te komen.


Kwebbel (URL) - 30-05-’12 13:20

Wat vervelend. En nee, ik heb geen tips.
Wel weet ik dat je een hond in een gezin het beste de laatste plaats in de roedel kan geven. Dat wil zeggen: pas eten geven als jullie al gegeten hebben. In zijn neus knijpen als hij ‘stout’ is. Optillen door hem in zijn nekvel te pakken.
Allemaal dingen die niet pijnlijk zijn voor het hondje, maar hem wel op zijn plaats wijzen.
Dat het puppygedrag is, kan wel zijn, maar dan is het onacceptabel puppygedrag. Ik zou erg op mijn hoede zijn, maar dat ben je al, dus dat is zinloze raad.


Vrouwke (URL) - 30-05-’12 16:30

@Vrouwke: Het is zeker onacceptabel met kinderen erbij. En dan kunnen ze zeggen dat je er niet teveel de nadruk op moet leggen maar dat is lastig.


Kwebbel (URL) - 31-05-’12 03:15

Zit er geen “garantie” op?? ;-)
Wij hadden destijds een kat uit het asiel en als het echt niet goed ging mochten we haar terug brengen. (hoefde gelukkig niet)
Dat lijkt wat raar, maar als jullie er nu al zoveel problemen van ondervinden. Het moet wel leuk zijn voor mens én dier.
Je moet een hond wel kunnen vertrouwen, lijkt me.


Elly - 31-05-’12 07:03

@Elly: nope dat zit er niet op. Als we haar terugbrengen is het geld foetsie.
Vind het zo sneu ook voor de kinderen want ze zijn op sommige momenten bang voor haar omdat ze zo snauwt en bijt :-(


Kwebbel (URL) - 31-05-’12 13:22

Veel verder dan haar duidelijk maken wat haar plaats is en vooral consequent zijn kom ik ook niet. Hopelijk draait ze binnenkort bij als haar plek haar duidelijk is (ik krijg de indruk dat ze nog aan het proberen is hoever ze kan gaan/welke plaats ze voor zichzelf op kan eisen)


Frans54 (URL) - 31-05-’12 16:52

@Frans: Dat speelt misschien ook een rol. heb het er ook nog met anderen over gehad die haar ook gezien hebben, en hoe ze reageert op andere honden etc. zij vond het ook GEEN puppygedrag :-(
Of ze bijdraait? Ze toont geen vooruitgang wat dat betreft.


Kwebbel (URL) - 01-06-’12 08:36


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.