Vakantie Beieren

En zo zitten de 6 weken schoolvakantie er al weer op. Hij is omgevlogen!
Net als de 2 weken vakantie in Zuid Duitsland. Op het allerlaatste moment hebben we een 14 daagse vakantie geboekt naar het Bayerischer Wald, dichtbij Oostenrijk en Tjechië.


We hebben erg veel gezien en gedaan tijdens die vakantie. Zo zijn de meiden samen met Maarten een paar keer met de rodelbaan geweest in het dorp. De eerste keer was een leuk avontuur waarbij Maarten en Bente een half uur op de berg vast zaten omdat er een troela met haar dochter waren uitgestapt tijdens de rit.
Bij ons bezoekje in het openluchtmuseum zagen we deze rare boom.

Ook zijn hebben we een boomkroonpad gelopen, ruim 20 meter hoog, tussen de bomen. Ik vond het doodeng :(
Daarna kwam je bij een soort ei waarin je rond kon lopen.

Het hoogste punt ligt op  44 meter hoogte. Zo ver ben ik niet gegaan, Paulien bleef bij mij terwijl Maarten en Bente dapper doorliepen. Wij hielden het bij 35 meter voor gezien, alhoewel ik het ei minder eng vond dan het pad er naar toe.

Ook hebben we veel gewandeld en de omgeving verkend. O.a. om deze Wacklestein te vinden in Solla. Bleek niet eenvoudig aangezien de StomStom de plaats niet kende en het nergens aangegeven stond. Toen we het ding gevonden hadden stond de plaats natuurlijk overal WEL op de borden.

Het stukje Bayerischer Wald waar wij zaten staat bekend om de glasblazers die er vroeger woonden. We hebben dan ook veel dingen van glas gezien. O.a. een glazen woud met circa 20 glazen bomen en deze glazen tuin bij een glasblazer die erg mooie spullen maakte.

De meiden hebben zelf ook mogen glasblazen. Een "wasserkugel", die je gevuld met water bij de planten kunt doen. Maaaar dat is natuurlijk zonde van zo'n kunstwerkje.

Bente's kunstwerkje bij Joska in Bodenmais. Paulien maakte hem bij een glasblazer in Zwiesel.

We zijn ook een dag naar Passau geweest. Een hele mooie stad en zeker de moeite waard om eens naar toe te gaan als je in de buurt bent. Een rondvaaart doen over de Donau is ook erg leuk.

In de Dom van Passau staat het grootste orgel van de wereld. Zeer indrukwekkend, net als de rest van deze kathedraal.

Omdat het toch relatief in de buurt was, zijn we ook een dag naar Salzburg geweest. Een mooie stad waar enorm veel te zien valt. Als je aan komt rijden en de bergen op de achtergrond ziet is het al super om te zien.

Tjechië was ook lekker dichtbij en de stad Cesky Krumlov leek ons de moeite waard om naar toe te gaan. Praag was helaas te ver. Krumlov is een leuk klein stadje met zeer veel oude gebouwen. Ik hou daar wel van.

Het weer was geweldig tijdens onze vakantie, op sommige dagen zelfs erg warm. De enige dat die relatief koud was, waren wij op 1300 meter hoogte op de Dreisesselberg op de grens met Boheemse Woud. Een stel granieten rotsblokken waarvan het lijkt alsof ze op elkaar gestapeld zijn maar zo gevormd zijn door de wind. Heel apart om te zien en het lijkt alsof ze ieder moment kunnen omvallen...wat niet gebeurd uiteraard.

Overigens was het toen we weer beneden waren prachtig weer :-) 
Kortom wij hebben een heerlijke vakantie gehad daar in Beieren.

twee reacties

Dat was genieten zo te zien Mooie foto’s, mooie natuur en best dichtbij


staart (URL) - 23-08-’12 09:27

Nou, dit ziet er écht uit als een hele fijne vakantie. Veel gedaan en gezien. Leuk!


JeeBee (URL) - 02-09-’12 19:39


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.