Gent

Vrijdag rond 18 uur kwamen we aan in Gent bij ons hotel. We hadden een familiekamer waarbij de meiden hun eigen slaapkamer hadden. Wat een luxe :-)
Nadat we onze spullen op de kamer hadden gebracht gingen we op zoek naar een goed restaurant. Die vonden we en we hebben heerlijk gegeten. De meiden en Maarten namen een Belgische wafel als toet(je).


Zaterdag zijn we de hele dag in de stad geweest. Gent is een prachtige stad met mooie oude gebouwen.
In het centrum staan deze opmerkelijke borden, waarbij je het wel uit je hoofd laat om rotzooi op de grond te mikken.

Onze tocht begon met een bezoek aan de middeleeuwse burcht Gravensteen, waar we ook middeleeuwse wapens en foltertuigen zagen.
De "VVV" zat in een mooi gebouw (zie foto hieronder) aan de overkant van Gravensteen en daar vonden we een mooie wandelroute.

Via de Graslei en Korenlei (haven) liepen we richting de Sint Baafskatherdraal. Een enorme kathedraal met 22 altaren, een enorme rococo preekstoel en een wereldberoemd schilderij: De aanbidding van het lam Gods.
Het schilderij is eigenlijk een must als je in Gent bent. Je kijkt je ogen uit.
Halverwege de route weken we iets van onze route af om de door de Werregarenstraat te lopen. In dit steegje is graffiti geoorloofd. Er waren mooie stukjes bij maar het blijft jammer dat anderen met hun naam de kunstwerkjes verknallen.

Aan het eind van onze wandeltocht kwamen we weer bij Gravensteen en besloten we een rondvaart te maken.
In ongeveer 50 minuten leerden we Gent kennen vanaf het water.

Daarna gingen we een hapje eten en rond half 9 waren we weer in het hotel. Helemaal afgemat.
Zondag hebben we nog een aantal gebouwen bekeken en een oude begraafplaats met veel praalgraven (pere lachaise van Gent) bezocht.
Toen zat ons weekendje Gent er weer op. Het was een fantastisch weekend, al was wel wat kort.

drie reacties

het lijkt ons inderdaad een prachtige stad om ook eens te gaan bekijken :’-)


pa en mam - 13-09-’12 15:26

@pa en mam: Dan moeten jullie daar maar eens een weekendje naar toe. Is leuke stad om je 12 1/2 jarig huwelijk te vieren (h)


Kwebbel (URL) - 14-09-’12 14:19

Alsnog gefeliciteerd met jullie trouwdag. En Gent is idd een mooie stad om het daar te vieren. En zo te lezen was het erg geslaagd”!


Marnix (URL) - 28-09-’12 16:25


Emoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.