Kristal en edelstenen

Of we nog wat leuks gingen doen zo aan het eind van de vakantie vroeg Bente aan ons.
Iets leuks doen is prima, maar wat ga je dan zoal doen?
Een kleine zoektocht via internet leverde een museum op waar ik in ieder geval graag naar toe wou.
En ik wist dat de rest van de familie het ook interessant zou vinden.


We gingen naar het Kristalmuseum in Borculo. Dit museum met kristallen, edelstenen en fossielen leek mij erg de moeite waard.
De meiden hebben er een speurtocht gedaan. Paulien had open vragen en Bente kreeg vragen met multiple choice.
Het Kristalmuseum is zeker een aanrader. Je krijgt veel informatie waar de diverse edelstenen gevonden worden, hoe de steen er ruw uit zien en op welke manier er een mooie steen van gemaakt wordt, etc.  Ook valt er van alles te zien en leren over diverse fossielen.
Na afloop hebben de meiden de antwoorden van hun speurtocht nagekeken en mochten ze een kleine attentie uitzoeken. Paulien koos een calciet en Bente een woestijnroos.
Maar dat was nog niet alles want ze mochten ook nog edelstenen wassen.

Ze kregen een emmer met zand waar kleine edelsteentjes in zaten en een waskom. Een klein gedeelte van het zand moest in de schaal gegooid worden en daarna moest het voorzichtig in het water "gewassen" worden. Het zand valt dan naar beneden en de steentjes blijven liggen in de schaal.
Dat was nog best een lastig karwei, maar dankzij hun engelengeduld vonden ze toch behoorlijk veel edelsteentjes. Dat deze allemaal mee naar huis mochten was natuurlijk helemaal het einde.

Geen reactiesEmoticons / Smileys voor in je reactie

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.