Ciao

Ciao, wij stappen straks in de auto richting Duitsland. In Weeze(in de buurt bij Kleef) stappen we in een vliegtuig van Ryanair naar Italië. Anderhalf uur later landen we in Treviso bij Venetië.
We hebben we een B&B in "Casa del Pergola" te Monteviale. Handig hoor familie in het buitenland. Zo kom je nog eens ergens :-)
Zondagavond komen we weer terug.
Fijn weekend allemaal!

Ballonnenfeest

Gaan we wel of gaan we niet naar de Ballonfiësta was voor ons de vraag, na een dag wisselvallig weer.
Na lang wikken en wegen besloten we toch te gaan. En gelukkig maar. Het was even spannend maar uit eindelijk werd er om 8 uur toch besloten dat het door kon gaan.


De meiden vonden het prachtig. Bente zwaaide naar iedere ballon die de lucht in ging. En er waren hele mooie bij. De pauw maakte veel indruk, al riep die ook het bekende wijsje over zich af. "Pauw, Pauw ik ben mooier dan jouw", zongen Paulien en Bente in koor.
Voor ons werd Darth Vader uitgerold en vol geblazen met hete lucht. Hij zou voor het eerst de lucht in gaan. Uiteindelijk ging dit niet door omdat het te gevaarlijk was. Jammer.

Op het eind gingen namen we nog een kijken IN een luchtballon. Dat was natuurlijk ook machtig mooi. Toen we weer naar buiten liepen zag Paulien een stipje in de lucht. Ze dacht dat het een ballon was. Nee dus, het was de Space Shuttle!
Kortom het was een hele leuke avond gisteren.


(Foto helaas onduidelijk. Geen flits gebruikt. dom dom dom)

Klik hier om meer foto's te bekijken.

Weergoden

Alsof de weergoden het er om doen. Dagenlang mooi weer en de kinders zijn vrij en het weer wordt minder.
De barbecue hebben we dus niet uit de schuur gehaald. Komt een andere keer wel weer.
Als het morgen nu maar droog blijft. De dames hebben wel zin aan een ritje op een paard en dat soort dingen.
Morgen is het weer "De dag van het Park" en dat is vorig jaar goed bevallen.
Hopen dat de weergoden meewerken zodat het morgen droog is.

Update 27 mei:
Gelukkig werd het uiteindelijk wel mooi weer vandaag, zodat we toch nog naar "De dag van het Park" zijn geweest.Nee, geen foto van Paulien te paard want die had daar merkwaardig genoeg geen zin aan. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Feest

Gistermiddag hadden wij een feestje van mijn opa. Wij vierden het heuglijke feit dat hij eerder die week 85 was geworden.
Gezellig uit eten bij Thijs en Aafke stond er op het programma. Altijd goed.
Eerst kreeg "opa van de flat" nog twee mooie tegels waar de dames iets moois op getekend hadden.Terwijl ik mijn laatste bordje met lekkere dingen op tafel had gezet kwam nicht Monique naast mij zitten met haar bak ijs.
Ze schoot onbedaarlijk in de lach.
"Hé", zei ik, "Dit is mijn toetje. Jij hebt dat maar daar houd ik niet van, dus dit is mijn toetje. Ik zal er ook even een foto van maken want niet iedereen heeft zo'n toetje"
Dat zorgde natuurlijk voor nog veel meer lachtstuipen bij nicht M. waarop onze moeders zich afvroegen wat er aan de hand was. (Nee die zijn onze kwajongensstreken van vroeger nog niet vergeten blijkbaar)Maar er waren er heus meer die een apart toetje hadden hoor. Kijk Bente maar eens met haar stapel ijsje.Het was een zeer gezellige middag. Het eten en drinken was perfect. Opa, en oma natuurlijk ook, hartelijk bedankt!

Vrijmarkt

Koninginnedag betekent: vrijmarkt.
En dat zag Paulien wel zitten want die heeft vorig jaar (brr wat was het toen koud) hele leuke spulletjes gekocht.
Dit jaar heeft ze geluk. Ze is samen met Bente bij oma te logeren. Met oma gaan ze naar de vrijmarkt in Emmen.
En mams die snuffelt voor de dames rond op de vrijmarkt in Zwolle.
Dat moet toch wel resultaat opleveren dacht ik zo ;-)

Update:
De score is:
* een groen shirt met lange mouw en blauwe "glimmers" voor Paulien
* een vrolijk gestreept rokje voor Bente
* clickits
* een Jip en Janneke puzzel in een mooi Jip en Janneke blikken doos
* een prinsessenjurk voor Paulien
* een waterpistool voor Bente
Van mijn moeder kregen de dames elk een plastic "mobieltje" waar prachige bliebjes en deuntjes uitkomen. Bedankt oma (h)

Op stap

Vandaag ging ik samen met meiden naar dag van de VVV. Had Maarten mooi de handen vrij om de computerzooi (ja dat bestaat echt) op de zolder op te ruimen.
"Proef Zwolle", was het thema dus er waren diverse lekkere hapjes en drankjes. Schuimgebakjes bijvoorbeeld.

Voor kinderen was er ook genoeg te doen. Er stond een springkussen. Joepie, Bente durft eindelijk ook op zo'n ding dus die had ook groot plezier. Paulien mocht stokvangen en daarmee kregen beide dames een mooie "Hawaiislinger".
En de dames werden omgetoverd tot mooi vlinders.
Vervolgens gingen we samen met een marktkoopman uit de 15de eeuw (Echt hoor, hij was 500 jaar oud. Zal wel een neef zijn van Sinterklaas ofzo) op stap
Hij nam ons mee naar het stadhuis en vertelde over Zwolle in de 15de eeuw. Over de rijkdom van Zwolle en hun blauwe vingers.
In de Schepenzaal vertelde hij dat daar vroeger "misdadigers" veroordeeld werden en hoe dat er aan toe ging. Zo weet ik nu waar de term raddraaiers vandaan komt. Kortom: reuze interessant.
De meiden overigens ook want de Schepenzaal.....daar zijn papa en mama getrouwd. Paulien zat op "mijn" plekje.
Daarna kregen ze nog patatjes en een ijsje. Prima dagje dus voor de dames :-)
(Foto's helaas verdwenen)

Circus

Vol spanning keken Paulien en Bente vanmiddag toe bij de show van circus Bongo. Er gebeurden adembenemende dingen in de piste.
Onderwijl werd ik van commentaar voorzien door onze jongste spruit.
Bij de acrobate die hoog in de touwen hing: "Die doet wel gevaarlijk".
Toen er paarden in de piste liepen: "Oh, dat mooi mama".
Ook de jongleur die een diabolo hoog in de nok van de tent gooide maakte veel indruk: "Dat is een goed idee!"
Bij de act op rollerscates op een heel klein houten "podium" bleef het stil naast mij. Geen wonder want dit maakte op mij ook veel indruk. (Hier zie je ongeveer wat ik bedoel.)

De kamelen vond Bente spannend en de handstandact op een soort pilaren heel erg mooi.
Beer Bongo (een nepbeer hoor ;-) ) vond ze het allerleukste want... "Beer Bongo deed heel, heel erg stout. Die zat zomaar aan de magische klok terwijl dat niet mocht van clown Dropje".
En Paulien?? Die vond alles leuk. Paulien had sowieso een topmiddag want ze had ook nog een feestje gehad.

Museum

Omdat het Museumweekend was besloten we daar vandaag gebruik van te maken.
Het Museum van Valse Kunst staat hoog op mijn lijstje maar voor een ritje in de auto was het veel te warm.
We hielden het dus bij een fietstocht naar Museum de Fundatie in onze eigen stad.

De meiden mochten daar een speurtocht doen. Bente ging op zoek naar beesten in de kuns; o.a. een koe, paard, varken en kat.
Met Paulien voelde ik in dichte kistjes wat er in lag. O.a. een ui, een kaars, strijkbout en klok. Ook dit was te vinden in de kunstwerken. En Paulien maakte een eigen kunstwerk door stukjes van schilderijen die ze mooi vond na te tekenen.
Dit vonden ze allebei leuk om te doen.

Mij sprak vooral de tentoonstelling "150 jaar Voerman" erg aan.
Van sommige kunstwerken was de grote vraag wat er kunst aan was. Dat "geklieder" met veel verf op een doek kan zelfs Bente nog wel. Ze maakt het nog kunstiger ook. Ik denk dat ik de dames binnenkort maar eens aan het werk zet. Wie weet levert het veel geld op  ;-)