Pluizenbol

Vanochtend gingen we voer halen voor Stumpy. Op de terugweg in het park zagen we deze pluizenbolletjes.

Photobucket
's Middags had ik een afspraak staan bij de kapper. Sinds mijn vorig bezoekje aan een andere kapper ben ik mijn krullen kwijt. Die zijn er blijkbaar uit geknipt :-(
Ik besloot dat mijn kapsel (half lang) radicaal anders moest. Het is nu lekker kort. Laat de zomer maar komen :-)
De kapster maakte er met de föhn en mooi pluizenbolletje van.

Photobucket

Wiebelig

Vanochtend fietste ik langs een weiland met allemaal minipaardjes. Een er van had net een veulentje op de wereld gezet. Ze was driftig bezig het jong schoon te likken. Vlak daarna ging ze er even bij liggen.
Photobucket
Terwijl ma-minipaard lag bij te komen van de bevalling probeerde haar kind op eigen benen te staan. En dat viel niet mee.
Photobucket

Taxi

Via slinkse omwegen is het Maarten uiteindelijk toch gelukt om er voor te zorgen dat ik een foto kan plaatsen.
Onderstaande foto is dus wat ik gisteren had willen plaatsen.
Ik kwam het wagentje eergisteren tegen toen ik in Anholt was.
Voor aardbeien lijkt het me eerlijk gezegd nog een beetje te vroeg ;-)

Zonnebaden

Er lagen een paar koeien in de wei.
En dan wordt Kwebbel helemaal blij.

Maandag kwam ik onderstaand stelletje tegen. Ik vond ze zo knus tegen elkaar aan liggen te zonnebaden. Geef ze eens ongelijk.
En toen kon ik het niet laten om er een foto van te maken.
Maar ach, koeienkiekjes zijn jullie wel van mij gewend, toch? :-)

Kiekje

Soms heb mazzel dat een beest best even op de foto wil gaan. De meeste beesten gaan er meteen als een haas vandoor als ze je in de gaten hebben. Zoals de haas die ik vandaag zag.
Zondag, bij Paleis Het Loo zat er een vink op de lange laan naar het paleis. Hij bleef parmantig zitten. Zelfs toen ik door mijn knieën ging om hem van dichtbij op de kiek te zetten.
Of zou hij gedacht hebben dat ik iets te vreten voor hem had? Zo dichtbij kwam het vinkje bij ons in de tuin namelijk nooit.Vandaag moesten Paulien en Bente ook op de kiek. De schoolfotograaf kwam. Ze kwamen met hun klas op de foto, alleen en met z'n tweetjes. Binnenkort zullen we zien of ze er ook zo parmantig voor zijn gaan zitten als de vink. Ik ben er wel benieuwd naar. Vooral omdat het de eerste "echte" schoolfoto was van de meiden samen.

Fuut

Zo ondertussen kan ik mijn log beter tot vogel-log omdopen geloof ik ;-)
Maar ik kan het niet laten om foto's te maken van al vogels en vreemd eenden in de bijt die ik tegen kom.
Vandaag ging ik kattenvoer halen bij de dierenarts. En laat dat nu in de buurt zijn van de Oude IJssel. Daarom had ik mijn camera ook in de fietstas gemikt.

Gisteren had ik er al 2 gesignaleerd in Ulft (die bleken er vandaag ook nog te dobberen). Nu kwam ik er ook één tegen in Gendringen.
De fuut.Dit exemplaar was zo aardig om mij de gelegenheid te geven hem op de foto te zetten. Hij poetste nog even zijn veren.Tot in de kleinste puntjes verzorgde hij zijn uiterlijk om goed in beeld te komen.


En toen was hij klaar voor het "portret".


Iets verder op in een weiland dat onder water stond liep er een "vreemde gast" tussen de meeuwen en scholeksters. Aangezien ik mijn bril niet op had kon ik niet goed zien wat het was. 
Handig zo'n camera. Je maakt een foto en bestudeert het plaatje thuis. En daar bleek het, zoals ik al dacht, een grutto te zijn.

Eend op stap

Vanmiddag deed ik boodschappen en daar kwam ik een bijzondere "klant" tegen die op weg was naar de Zeeman. Op zoek naar een hippe outfit?


Kees Stip bedacht ook een leuk gedichtje over een eend/woerd. Zie hieronder. 

Op een woerd

"Den Haag", zo zegt een Woerd, "is blijkbaar
Per trein uit Utrecht onbereikbaar
Want telkens als ik het probeer
Begint een goudgebiesde heer
Zijn longen vol met lucht te happen
En roep dan: 'Woerden overstappen!' "

Brute moord

Vanmiddag waren we even op bezoek bij (o)pa en (o)ma in Lichtenvoorde. Na een poosje hadden de meiden wel zin om een stukje te gaan wandelen. Zo gezegd zo gedaan.
Vlak bij het huis van mijn schoonouders vonden we onderstaand tafreel aan in een hoge boom.We wandelden een mooi rondje aan de rand van het dorp. Toen we weer op weg waren naar huis zagen we een dood muisje liggen.
"Oh kijk mama. Zielig".
Even verderop in de speeltuin nabij het huis van mijn schoonouders troffen wij het onzielde lichaam van een beer aan.


Zijn lichaam lag onder een picknicktafeltje. Uit nader onderzoek bleek dat de arme beer beestachtig gemarteld was. Zijn hoofd lag een stukje verderop.
 

Natuurlijk hebben wij ons afgevraagd wie er tot zo'n brute moord in staat is. Of het arme beest eerst knock-out geslagen is met de fles, om vervolgens koelbloedig  te worden afgeslacht. Of het een en ander te maken heeft met de dode muis.
Hopenlijk kan Peter R. deze mysterieuze moord(en) oplossen.