Bergherbos

Sinds vanmiddag hebben we een logé. Hij is wel eens vaker bij ons, meestal maar voor een dagje.
Nu blijft hij een hele week.
Aangezien het mooi weer was gingen Maarten en ik met de logé op stap in het Bergherbos.
Hij vond dat ook een geweldig idee. Vooral toen hij los mocht lopen. Als een dolle rende hij heen en weer.
Op het moment dat hij modder ontdekte werd het feest nog groter. Wat is er nu leuker dan een fijn modderbad?


Uiteindelijk lukte het ons om hem weer aan te lijnen. De wandeltocht richting uitkijktoren lieten we maar voor wat het was. De modderpoel werd namelijk steeds groter.
Op de terugweg kreeg ik nog een vlinder in het vizier. Deze was zo attent om stil te blijven zitten zodat ik een foto kon nemen.

Read More

Pampus


Herfstvakantie voor de meiden en Maarten was ook 2 dagen vrij.
Dus gingen we afgelopen dinsdag vroeg uit de veren om de vrijkaarten van Fort Pampus te besteden.
Om half 11 vertrok een volle boot vanuit Muiden richting Pampus en na een half uurtje varen hadden we onze eindbestemming bereikt.

We besloten om Fort Pampus op eigen houtje te verkennen en begonnen bij het Pampus Xperiencegedeelte.
Hier konden de meiden diverse (multimedia) games doen d.m.v. een sleutel. Ondertusen kwamen ze ook het nodige te weten over Fort Pampus. Het verhaal achter de uitdrukking "voor Pampus liggen" is hen nu bekend.

Nadat we een hapje gegeten hadden bekeken we de rest van het fort. Het fort werd pas rond 1887 gebouwd om Amsterdam te beschermen tegen een aanval op de stad.
Het is een groot gebouw met allerlei kamers/zalen die ingericht waren voor de mannen die er verbleven. Zo is er bijv. een ziekenboeg, apotheek, opslagkamers voor diverse matrialen, een gaarkeuken etc.
Fort Pampus heeft nooit dienst gedaan in de oorlog en werd in 1933 gesloten.
Ondanks dat blijft het een indrukwekkend iets dat zeker de moeite waard is om te gaan bekijken.

Zeddam

Omdat het eindelijk weer eens heerlijk weer was besloten we daar goed van te profiteren.
Dus trokken we erop uit vandaag.
We hebben gewandeld in het bos bij Zeddam. Kon Bente alvast oefenen voor de 40 kilometer die ze volgende week moet lopen tijdens de wandel4daagse.
Na onze wandeling hebben we even op het terras gezeten bij "het Holhuis". Paulien nam ijs, Maarten en Bente een sorbet en ik een kopje koffie.
Daarna gingen we liepen we nog een klein rondje door Zeddam om de tijd te doden want het was nog te vroeg om aan tafel te gaan.
We kwamen dit bankje tegen. Zijn we maar niet op gaan zitten ;-)


Vervolgens gingen we weer terug naar "het Tolhuis" want inmiddels was het 17.00 uur en tijd om een hapje te eten. Het was er al behoorlijk druk. Wel allemaal "oude mensen" vonden de meiden.
Het  eten was in ieder geval erg lekker. Dit lag er op mijn bord.

Dagje weg

Zondag zijn we een dagje weggeweest.
Het Zuiderzeemuseum stond al een tijdje op ons lijstje van "daar willen we nog eens naar toe".
Het toeval wil dat ik een gratis kaartje had. Zonde om niets mee te doen natuurlijk.
Vandaar dat we zondagochtend al vroeg op pad gingen richting Enkhuizen. Via Lelystad gingen we over de Houtribdijk naar Noord-Holland.

Bij het Zuiderzeemuseum kochten we kaartjes en toen moesten we op een boot die ons naar het openluchtgedeelte zou brengen.
Onderweg kwamen we de Groene Draeck tegen met de koning en koningin aan boord. Maxima zwaaide heel lief terug naar onze meiden. Zelf heb ik alleen Willem Alexander gezien.
We hebben enige uren rondgelopen en allerlei leuke, interessante dingen gezien. Het was dus zeker de moeite waard om naar Enkhuizen te gaan.
Maar het allerleukste (voor de meiden in ieder geval) bleef natuurlijk het feit dat we Willem Alexander en Maxima tegen kwamen.

Over Zeeland enzo

De vakantie in Zeeland was in een mum van tijd voorbij. Ik heb een lekker relaxed weekje gehad waarbij ik p.a.niet hoefde te koken.
Maandag rond half 10 vertrokken we via Pannerden (verzoekje van T.) naar Sint Annaland want W. moest 's middags daar aan het werk. Hij doet o.a. onderzoek naar zeegras.
Dinsdag mocht ik mee de slikken op om te kijken hoe het zeegras groeide. Maar dankzij de lange winter stelde dat niet zo heel erg veel voor.

's Middags zijn we naar het museum over de Watersnoodramp geweest. Erg interessant, en het ging niet alleen over de ramp van 1953 maar ook over andere watersnoodrampen.
Woensdag hebben T. en ik spelletjes gedaan en met de hond gewandeld terwijl W. de hele dag aan het werk was.
Donderdagmiddag ben ik naar Streekmuseum De Meestoof geweest. Een klein leuk museum met de geschiedenis over diverse dorpen op Tholen.

Vrijdag gingen we naar Yrseke waar we hebben gelunched. Daarna hebben we een rondrit gemaakt door Zeeland en hebben we een kijkje genomen bij Plan Tureluur. Een natuurgebied dat aangelegd is om de schade in de natuur die ontstaan is door de stormvloedkering in de Oosterschelde te compenseren.
Het is een ontzettend mooi stukje natuur voor de vogelliefhebber.
Vervolgens reden we naar het huisje om de spullen te pakken en gingen we via Nijgen (bezoekje aan de moeder van T.) naar huis.
Deze fijne week heb ik zondag mooi afgesloten met een theaterbezoekje: Daniël Lohues in de Stadsgehoorzaal in Kampen.

Uitstapjes

Dit weekend staat in het teken van uitstapjes.
En deze uitstapjes staan in het teken van kaartjes die we gewonnen hebben.
Vanmiiddag zijn we naar de film Bobby en de geestenjagers geweest. Een erg leuke familiefilm waar we allemaal van genoten hebben.
Morgen gaan we dankzij kaartjes van de Bankgiroloterij naar het Muiderslot. En 's avonds gaan we nog ergens een hapje eten.
Op 3 maart doen wij ieder jaar iets leuks. Het is namelijk onze trouwdag.
Dit jaar zijn we 13 jaar getrouwd :-)

Kristal en edelstenen

Of we nog wat leuks gingen doen zo aan het eind van de vakantie vroeg Bente aan ons.
Iets leuks doen is prima, maar wat ga je dan zoal doen?
Een kleine zoektocht via internet leverde een museum op waar ik in ieder geval graag naar toe wou.
En ik wist dat de rest van de familie het ook interessant zou vinden.


We gingen naar het Kristalmuseum in Borculo. Dit museum met kristallen, edelstenen en fossielen leek mij erg de moeite waard.
De meiden hebben er een speurtocht gedaan. Paulien had open vragen en Bente kreeg vragen met multiple choice.
Het Kristalmuseum is zeker een aanrader. Je krijgt veel informatie waar de diverse edelstenen gevonden worden, hoe de steen er ruw uit zien en op welke manier er een mooie steen van gemaakt wordt, etc.  Ook valt er van alles te zien en leren over diverse fossielen.
Na afloop hebben de meiden de antwoorden van hun speurtocht nagekeken en mochten ze een kleine attentie uitzoeken. Paulien koos een calciet en Bente een woestijnroos.
Maar dat was nog niet alles want ze mochten ook nog edelstenen wassen.

Ze kregen een emmer met zand waar kleine edelsteentjes in zaten en een waskom. Een klein gedeelte van het zand moest in de schaal gegooid worden en daarna moest het voorzichtig in het water "gewassen" worden. Het zand valt dan naar beneden en de steentjes blijven liggen in de schaal.
Dat was nog best een lastig karwei, maar dankzij hun engelengeduld vonden ze toch behoorlijk veel edelsteentjes. Dat deze allemaal mee naar huis mochten was natuurlijk helemaal het einde.

Carnaval2013

Vrijdag vierde Bente carnaval op school. Ze was verkleed als een Spaanse dame en had een mooie jurk aan.
Op haar verzoek had ik een haarlok zwart gemaakt.
Op school mocht Bente een dansje doen in de aula. Dit ging geweldig goed en iedereen was enthousiast.


Zondag gingen we naar 's Heerenberg om daar de carnavalsoptocht te gaan kijken. We hadden namelijk van meerdere mensen gehoor dat de optocht daar leuk moest zijn.
De auto parkeerden we bij familie en daar "moesten" we ook carnavalskleren lenen. Bente vond het allemaal maar heeeeel vreemd. Wij in gekke kleren en zij in een mooie jurk.
De optocht was erg lang en leuk. We hebben zeker anderhalf uur staan kijken. Er zaten erg leuke dingen bij zoals een man die een trap droeg en een schop aan zijn billen had hangen. "Wil je een trap?" Wil je een schop", vroeg hij aan de mensen in het publiek, terwijl Bente krom lag van het lachen.
Helaas had de wagen van neef Wouter pech onderweg. Ondanks dat behaalde deze "het schuim staat ons aan de lippen"wagen, toch de 4de prijs.

Foto's met dank aan Maarten.