Twee op stap

Photobucket

De meiden logeren op dit moment een paar dagen bij mijn moeder.
Aan het mailtje dat ik kreeg te lezen, en hun logjes, vermaken ze zich opperbest daar bij oma.
En wat doen pa en ma als ze kinderloos zijn?
Die gaan gezellig op stap.
Gisteren zijn we naar Kleef geweest. Deze stad hier vlak over de grens is op een klif gebouwd is, vandaar de naam Kleef/Kleve.
De toren van de Zwanenburcht (zie foto hierboven) is van ver al te zien.
Diverse informatieborden vertellen over de rijke geschiedenis en gebouwen van Kleef. Helaas is daarvan een groot deel gesloopt of verwoest door de oorlog.
We hadden ook nog naar Haus Koekoek willen gaan. Een museum met schilderijen van de Nederlandse schilder B.C. Koekoek maar die ging pas om 14.00 uur open. Dat bewaren we voor en volgend bezoek want Kleef is zeker de moeite waard. Net als de currywurst mit brödchen in de Grosstrasse bij Wurstkultur. Lekker!
's Avond zijn we uit eten geweest bij de mexicaan in Doetinchem.
Kortom dinsdag was een heerlijke dag :-)

Photobucket

Den Bosch

Dat gaat naar Den Bosch toe, zoete lieve Gerritje.
Net als Gerritje gingen wij ook naar Den Bosch want ik had twee treinkaartjes gekocht via de Hema.
Samen met de meiden liepen we daar een speurtocht waar ze allerlei dingen leerden over de stad. Bijv. dat het beeld van Gerritje een vrouw is maar het een man is geweest.
En bepaald niet lief en zoet! Hij was een bandiet.

Photobucket

Den Bosch is een mooie oude stad waar veel valt te zien. Vooral op en aan de gevels. Hieronder staan wat foto's van de beelden aan de muur en een paar gedichten die we onderweg tegen kwamen.

Photobucket
Carnavalskikker?

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Minimal.

Natuurlijk hebben we de oude Sint Jan ook bekeken. Zowel van binnen als van buiten. De meiden waren erg onder de indruk van deze grote kerk.
Photobucket
En tot slot een leuk stukje humor dat we zagen bij een grasveldje bij een museum. Honden zonder kop zijn hier niet toegelaten ;-)
Photobucket
Meer over ons uitstapje naar Den Bosch en Bossche Bollen kunnen jullie lezen op de logs van Paulien en Bente.

Normandië

Maarten wou graag naar Normandië op vakantie en aldus geschiedde.
Wij zaten in Port-en-Bessin, een vissersplaats waar ook opnames zijn gemaakt voor de film "The Longest Day".

In St. Mere Eglise hangt een pop aan de kerktoren. Dit is een gedenkteken i.v.m. de Amerikaanse soldaat John Steele die tijdens de invasie met zijn parachute aan de kerktoren bleef hangen.

De bekende Franse stokbroden aten wij ook iedere ochtend en middag. We konden ze bestellen bij de receptie en Paulien en Bente haalden ze iedere morgen voor ons op.
Bente riep dan iedere keer heel netjes: "Merci".

Natuurlijk bezochten we ook diverse musea over D-day en de invasie. In vrijwel ieder dorp langs de Normandische kust is wel een museum te vinden over deze gebeurtenis.
Wat veel indruk maakte was de Amerikaanse begraafplaats bij Colleville sur Mer. En Pointe du Hoc, de 30 meter hoge klif waar de soldaten tegen op moesten klauteren. Het gebied bij Pointe du Hoc ligt er nog steeds zo bij als na de bevrijding met allerlei ingestorte bunkers en kraters.

Ook bezochten we Bayeux. De tweede dag van onze vakantie, toen er een Middeleeuws festijn in de stad was. Plus de laatste dag van onze vakantie om souvenirs te kopen. Bayeux is een leuke stad met een mooie kathedraal. Ook het 70 meter bekende wandkleed hebben we gezien.

Zaterdag hebben we uren rond gewandeld in de eeuwenoude stad Caen om allerlei bezienswaardigheden te bekijken. En dat zijn er veel!
Caen vond ik een prachtige stad. Zeker een aanrader mocht je in de buurt zijn.

Tussen alle dingen door die pa en ma graag wilden zien hebben we ook aan de meiden gedacht. Ze zijn dol op de dierentuin dus die hebben we bezocht. Het was een mooie kleine dierentuin. Het voeren van de parkieten werd zeer gewaardeerd door de meiden.

En het bezoekje aan de ijsboerderij in Vaux -sur-Aure vonden ze ook leuk. En de ijsjes waren erg lekker! :-)

We hebben alle vier genoten van onze vakantie. Met een paar souvenirs, een tas vol mooie schelpen en het hoofd vol mooie herinneringen keerden we huiswaarts.

Vakantie

Dit log gaat tijdelijk op vakantie.
Wij vertrekken binnenkort naar Normandië waar wij een huisje hebben gehuurd in Port-en-Bessin.
Dit ligt aan de kust en is vlakbij de landingsstranden van Omaha Beach en Gold Beach.
De stad Bayeux ligt op 8 km afstand en daar gaan we zeker het beroemde wandkleed uit 1068 bekijken.
Kortom het wordt een mooie cultureel verantwoorde vakantie :-)
Ons huis wordt ook goed verzorgd want mijn moeder komt een paar dagen logeren.

Photobucket

Anholter Schweiz

Vanmiddag vroeg Bente of we nog iets gingen doen, wandelen of zo.
We besloten op pad te gaan, nog geen idee waar we zouden uitkomen. Dat werd uiteindelijk de Anholzer Schweiz, een klein dierenparkje hier vlak over de grens.
We kwamen net op tijd om te zien dat de otters werden gevoerd. Hij smakte verschrikkelijk, en daar kon Bente wel om lachen maar verder vond ze het zeer onsmakelijk.

Vervolgens liepen we langs de bruine en kraagberen. Op de foto hieronder ligt de beer nog lekker te luieren maar daar kwam snel verandering in toen de dierenverzorger met appels langs kwam. Enkele beren gingen op hun achterpoten staan en vingen de appel in de bek op. Of ze spietsten de appel aan hun klauwen om hem vervolgens op te kauwen.

Verder zagen we o.a. een wolf, wilde katten, heideschapen, wasberen, reeën, ezels, rendieren. En hebben we gezien hoe het beest eruit ziet dat twee jaar geleden aan een kabel van onze auto geknaagd had: de steenmarter. Deze pauw werd door Bente ontdekt en we konden er heel dichtbij komen om hem op de foto te zetten.


Vooral Bente vond het geweldig dat ze zo dichtbij deze mooie vogel kon komen. Toen ze er vlak aan langs liep zette het beest een keel op. Ze schrok zich een hoedje.

De kleine ezels vond Bente heel erg schattig. Die had ze ook graag wat voer willen geven. Helaas ging dat niet door omdat er twee volwassen ezels de wacht hielden bij de voerautomaat. (zie log Bente)
Na twee uur wandelen en kijken gingen we weer naar huis. Ik vond het leuk om dit park gezien te hebben. Er zijn niet veel verschillende dieren maar ze leven wel in grote hokken. Daardoor is de route door het park ook 5.5 km lang! Dat wandelen is dan ook goed gelukt vandaag :-)

Avond4daagse

Vanavond begint de Ulftse Avondvierdaagse.
Eigenlijk is wandelvierdaagse een betere beschrijving want de intocht is zaterdagMIDDAG.
Hoe dan ook is het een hele belevenis waar dit jaar ongeveer 2900 mensen aan mee doen.
Dit jaar mogen er ook weer ouders mee lopen met school en ik heb me aangemeld. Vanavond loop ik met Paulien op de 10 km en zaterdag de 5km bij de groep van Bente.
Nu hopen dat het droog blijft de aankomende dagen zodat we een fijne avondvierdaagse tegemoet gaan.

Koninginnedag 2011

Photobucket

Vandaag hebben we de vrijmarkt links laten liggen.
We hadden vrijdagavond een feestje en waren erg laat thuis. We hebben dus lekker uitgeslapen.
Op het voetbalveld was er van alles te doen voor kinderen van de basisschool.
Samen met Bente ging ik die kant op.

Bente begon bij het ballon oplaten. Gelukkig vloog hij deze keer meteen flink de lucht in. Nu maar hopen dat iemand haar kaartje vindt.
De caviarace vond Bente ook leuk en daarbij won ze een (plastic) blokfluit.
De spelletjes leken haar in eerste instantie kinderachtig en saai. Uiteindelijk heeft ze alle spelletjes, zoals bijv. zaklopen en ringwerpen wel gedaan samen met een vriendinnetje.
Dat maakte het al een stuk leuker en gezelliger. En volgend jaar mag ze minder "kinderachtige" spelletjes doen.

Paulien had helemaal geen zin om naar het voetbalveld te gaan. Het was toch allemaal saai en niet leuk.
Maar ze bedacht zich en kwam samen met Maarten toch onze kant op.
Paulien mocht o.a. blikgooien, spijkerslaan en een stormbaan doen. Vooral de stormbaan vond ze erg leuk.
" De caviarace mocht niet. "Die hadden T. en ik best wel willen doen eigenlijk".
De meiden kregen ook nog een blikje drinken, Smarties en een suikerspin.
En ondanks dat het ze in eerste instantie helemaal niet leuk leek hebben ze zich super vermaakt. Een geslaagde Koninginnedag dus voor onze dames.

Paasweekend

Ons Paasweekend zag er als volgt uit.
Eerste Paasdag was mijn schoonvader jarig. Rond half 12 werden wij verwacht in Lichtenvoorde en aangezien we aan de late kant vertrokken ben ik in de haast mijn camera vergeten mee te nemen. Dus helaas heb ik geen foto's van dit feestje.
We kregen een stukje paasbrood en koffie en daarna gingen we met z'n allen naar speeltuin Grolzicht. Daar heeft vooral de jongste generatie zich prima vermaakt op de speeltoestellen terwijl de oudere generatie zat te genieten op het terras.
Na een paar uur gingen we terug naar het huis van pa en ma waar we soep met stokbrood en macaronisalade aten.
Voor de liefhebber nog een ijsje na en toen was deze gezellige dag weer voorbij.
Bij deze bedanken we de jarige Job nogmaals voor de leuke dag.

Vandaag hebben we lekker uitgeslapen met z'n allen.
Tussen de middag aten we afbakbroodjes met kruidenboter en kruidenkaas. Dat valt altijd in goede aarde bij de meiden.
Vervolgens hebben we misbruik/gebruik gemaakt van het feit dat de bouwmarkten open waren vandaag.
Bij de Praxis hebben we een oppottafel gekocht waar we eventueel onze barbecue ook op kunnen zetten. Lekker handig zo vonden wij.
En bij de Gamma kochten we een nieuwe tuinbank.
Inmiddels staat alles ook al op z'n plek en zo langzamerhand begint het eindelijk wat te worden met mijn "tuingevoel" achter ons huis.
Ons Paasweekend is dus prima verlopen.