Weer sneeuw

Voorlopig blijven we nog in winterse sferen in Nederland.
Het wordt morgen flink koud, met name de wind gaat hier voor zorgen.
En we krijgen er weer een laag sneeuw bij. Vijf á tien centimeter gaat er vallen.
Leuk om te zien. Leuk voor de kinderen om er in te spelen maar van mij hoeft het niet zo.
Als je er door moet op de fiets is het maar niets. Zeker wanneer de zoutvoorraad slinkt er dus minder gestrooid wordt.
Voor de automobilist is er wel een oplossing om fatsoenlijk door de sneeuw te komen. Zie plaatje hieronder.

Photobucket

Op

Zo, de kerstboom is weer opgeruimd. Nou ja, de kerstversiering dan.
De boom staat nu nog in de kamer. Die gaat de voortuin in maar dan moet het eerst gaan dooien.
En daar ziet het voorlopig niet naar uit als ik de weerman op tv mag geloven.
Maar wie weet valt het met die vorst wel mee.
Ik hoorde vanochtend op het nieuws dat het overal glad was op de weg. Dat viel hier reuze mee.
En hier was het zout ook (nog) niet op want er werd nog volop gestrooid.

AdRem

Ieder jaar rond de kerst staat er in Het Dagblad van het Noorden een cryptische puzzel. Daar ging ik zondag geheel ongevraagd (sorry mam) mee aan de slag en vond een paar antwoorden.
We kopieerden de puzzel om hem mee naar huis te nemen. Toen we na het dierentuinbezoek huiswaarts wilden gaan vroeg Bente of wij gingen bellen als we thuis waren. Dat doen we namelijk altijd want dat vindt mijn moeder prettig.

Na bijna twee uur snelweg en flink meezingen met de Top 2000 waren we thuis. Ik belde meteen, waarop mijn moeder mede deelde dat ze er nog één wist. "Opeens zag ik het. Die met die "zachter om Z". Wat denk je dat het is?" "Hmm, Da' wee'k niet hoor", antwoorde ik.
Waarop mijn moeder adrem opmerkte. "Ja, nu geef je zelf het antwoord al".
???
"Een ander woord voor zacht is week. En dan om Z. Weekomzet".
Hahaha bedankt mam voor het antwoord...en de grap. Hij was leuk.

Photobucket

Versieren

Sinterklaas is weer terug naar Spanje dus kunnen de kerstspullen weer te voorschijn gehaald worden. Althans op school. Thuis wacht ik nog een paar dagen voor we een kerstboom aanschaffen en versieren.
Op school konden ze wel wat extra hulp gebruiken met het versieren van de gangen en aula. Mij leek het wel leuk en gezellig. Vandaag mochten we aan de slag met alle kerstspullen.
Nep kerstbomen "opbouwen". Lampjes erin hangen. De boom optuigen met kerstballen en slingers. Houten engelen ophangen. We waren er maar druk mee.

De boom in de hal, waar je de school binnenkomt, had ik samen met een andere moeder versierd. Helaas was de piek kapot. Een mooi (kitsch)vogeltje in het topje van de boom vond ik ook best leuk. Dat vond Bente ook, want die was het meteen opgevallen toen ze naar huis toe ging tussen de middag.
"Mama die boom met dat vogeltje die vond ik mooi. Dat vogeltje erop is leuk. Dat vonden twee kinderen van groep 4 ook al!".
Toen ik haar vertelde dat ik dat bedacht had vond ze het volgens mij nog veeeeel mooier. Ze glom (van trots) bijna net zo als de kerstballen in de boom :-)

Photobucket

Sinterklaas

Zo de Sint is weer in ons land. Het beloofde nog even spannend te worden want "Ziele-Piet" ging samen met Sinterklaas in een fluisterboot de verkeerde kant op. Richting Spanje, Ziele-Piet heeft namelijk heimwee.
Gelukkig had Sint het net op tijd in de gaten en liep de intocht toch nog goed af.
Dat is maar goed ook want nu mogen onze dames de schoen zetten vanavond.
Ze zijn natuurlijk heel erg braaf geweest dus dat komt vast wel goed. Al vroeg Bente zich wel af hoe de Sint met zijn paard het dak op komt. Ze vermoed dat de hoeven van Amerigo er voor zorgen dat Sint tegen de muur op kan lopen.

Weekend

Zo, het weekend zit er weer op. Een weekend vol activiteiten.
Het begon op vrijdagavond met Bente's zwemles. Daar was het kijkles en wij konden zien hoe goed Bente inmiddels al zwemt. De juf is zeer tevreden. Wij ook :-)

Later op die avond kwam Pauliens vriendinnetje uit Zwolle logeren (en vriendje van Bente op visite). Alhoewel ze elkaar in 2 jaar niet gezien hadden klikte het meteen weer. Gelukkig.
Zaterdagmiddag zijn we met z'n allen naar de bioscoop geweest. We zagen de film Up. 's Avonds deden we Monopoly en keken we naar de film Bolt.

En vanochtend ben ik met de meiden wezen zwemmen. Rond een uur of 3 vertrokken we met z'n allen naar Zwolle. Daar gingen de dames op bezoek bij oude viendjes en vriendinnetjes uit onze oude buurt.
Na het eten en de koffie vertrokken wij weer naar Ulft. Al met al was het een druk maar gezellig weekend waarin we het allemaal naar ons zin hebben gehad.

Wintertijd

In de nacht van zaterdag op zondag ging de klok een uur terug.
Lekker een uutje langer uitslapen. Gelukkig hielden de kinderen zich daar ook aan ;-)
Verder schijnt het zo te zijn dat je ongeveer een week nodig hebt om er aan te wennen aan de wintertijd.
In mijn geval klopt het wel want ik ben er nog niet helemaal aan gewend.
Overigens heeft Stumpy ook maling aan het wijzigen van de tijd. Om 21.00 uur is het voor zijn (biologisch) klokje 22.00 uur en dat betekend: brokjes! Dus begint hij om 21.00 uur (want dat biologisch klokje loopt erg secuur) te drammen om brokken.
Eigenlijk is het toch niets die wintertijd ;-)

Bijpraten

Even bijpraten over de afgelopen dagen. Niet dat er veel spectaculaire dingen zijn gebeurd.
Tenzij je de regenbui bedoelt die ons tijdens de overblijf plots op de kop viel waardoor we met z'n allen naar binnen moesten rennen. Vrijdagmiddag mochten we het laatste half uur meekijken bij Bente's zwemles. Niet spectaculair. Wel leuk.

En vandaag deden wij niets bijzonders. Paulien wel. Die had een feestje. Rond half 9 kwam ze weer thuis.
Voor het feestgebeuren hadden ze een uur in de auto gezeten. Ze is namelijk naar een kamelenmelkerij(waar ze alleen dromedarissen hebben) in Den Bosch geweest.
Kijk dat is dan wel redelijk spectaculair want midden tussen de dromedarissen sta je niet iedere dag.