Bezig bijtje


Hij heeft het er maar druk mee.

Over koetjes en kalfjes

Buien en zon wisselden elkaar af vandaag maar dat weerhield me niet van een fietstochtje.
Snel de camera gepakt en op pad. Bloemetjes en vlinders waren het doel, dus de telelens bleef thuis.
Nog maar net op weg zag ik een stel koeien vlakbij het hek staan/liggen. Dat vraagt om een kiekje. Althans in mijn geval ;-) Omdat er een sloot tussen zat baalde ik toch dat de telelens thuis lag.


Na een aantal foto's vervolgde ik mijn route totdat ik enkele kilometers verderop weer een wei zag met koeien. De koeien kwamen meteen dichterbij gelopen. "Ze vinden je aardig", zei een vrouw die daar wandelde met de hond.
Ik vertelde dat ik koeien zo leuk vind omdat ze nieuwsgierig zijn. En ze een mooi "onderwerp" zijn om te fotograferen.
"Kijk daar staan ook kleintjes", zei ze, en wees naar kalfjes een stuk verderop; "maar die staan waarschijnlijk te ver weg". Toen ik vertelde dat ik mijn telelens niet bij me had mocht ik mee naar haar tuin om de kalfjes te fotograferen. Zoiets laat ik me geen twee keer zeggen!!
De koeien en kalfjes waren van haar en ze vertelde me een en ander over haar boerderij. Ze riep de kalfjes die na een kleine aarzeling dichterbij kwamen.
Een bijzondere leuke ontmoeting, en daardoor een extra leuke fietstocht.

Beetje eng hoor zo'n camera

Stap voor stap dichterbij

Kasteel Wisch

Vandaag zijn Maarten en ik met de Iesselganger naar Kasteel Wisch in Terborg geweest. Er zijn maar een paar dagen per jaar dat "het publiek" welkom is in de tuinen rondom het kasteel.


Onderweg werd er van alles verteld over de geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners. De dame die het vertelde was erg enthousiast en had zelf ook veel onderzoek gedaan. En een deel had ze gehoord van de bewoners die nu op het kasteel wonen.

Aan de achterkant (wat van origine de voorkant is) bevindt zich onderin een kleine gevangenis. Er is niet duidelijk of er ooit iemand gevangen heeft gezeten. In de oorlog is de vierkante toren gebombardeerd waarbij een van de bewoners om het leven is gekomen.
Op dit moment wonen er nog maar twee mensen op het kasteel: moeder (90 jaar) en zoon (46 jaar).

Voor Maarten was deze dag helemaal speciaal. In de boot kwamen er mensen naast ons zitten en we stelden ons netjes aan elkaar voor. De man bleek als 18 jarige samen met Maartens vader en broer een fietsvakantie hebben gehouden naar Luxemburg. Afgelopen jaar had hij de route opnieuw gedaan met zijn vrouw en de caravan.
Hij gaat voor Maarten op zoek naar de foto's van die vakantie.Zeer bijzonder en mooi dat juist zij naast ons kwamen zitten.

Read More

Mooi uitgebloeid

Onlangs was ik in de tuin bezig en brak per ongeluk een tulp af. Snel op een vaasje gezet om er nog van te kunnen genieten.
Met tulpen kan duurt dat genieten best lang want zelfs uitgebloeid zijn ze nog steeds prachtig.

Pad

Dat we een pad in de tuin hebben zitten weten we al langer. Maar nu heeft hij/zij blijkbaar gezelschap gekregen van dit kleine exemplaar.


Het padje bleef lang genoeg zitten om de camera te pakken en diverse foto's te maken :-)

Badkamer

De badkamer is inmidels af, en we zijn erg blij met het eindresultaat. Bij de laatste werkzaamheden (op maandag) kwamen er weer wat bijzonderheden naar boven.
Ten eerste werd het badkamermeubel geinstalleerd. In de spiegelkast zou een stopcontact en schakelaar voor het licht moeten zitten. Deze was echter niet geleverd, maar gelukkig lag er bij de badkamerspecialist nog een op voorraad en die werd meteen gebracht.


Vervolgens werd het toilet geplaatst en waren de douchewand- en deur aan de beurt. Bij het uitpakken van de douchewand bleek er een fout te zijn gemaakt door de fabriek. Het verkeerde pakket was afgeleverd bij ons.
's Avonds kwamen we er ook achter dat de toiletpot een spoelrand had terwijl wij een zonder rand hadden besteld.
De badkamerspecialist was ook verbaasd. De toiletpot die bij ons geleverd was hadden zij nooit in de verkoop gehad. Later bleek dat er een verkeerde pot in de doos gezeten had.
Uiteindelijk werden de juiste spullen geleverd op woensdag, geinstalleerd op donderdag en konden we vrijdag gebruik maken van onze nieuwe badkamer.

Schot in de zaak

Maandag is onze badkamer gesloopt en zijn er sleuven aangebracht voor de nieuwe leidingen.
Daarbij kwam er een dankzij de sleuvenmaker een nieuwe "klus" bij. Hij had een kabel doorgezaagd die in eerste instantie alleen van de badkamer leek te zijn. Totdat Bente melde dat ze geen stroom had bij haar bureau. Erg lastig als je een Ipad moet opladen ;-) Bleek dat de kabel dus ook naar haar kamer ging! Apart, maar dat is er wel meer in dit huis ;-)

Toen de loodgieter klaar was vonden wij dat de leidingen erg ver van het raam af waren. Terwijl wij het nieuwe badkamermeubel relatief dicht bij het raam bedacht hadden. "Daar verkijk je, je soms op hoor", was zijn reactie.
De volgende dag kwam de klusser echter tot de conclusie dat wij gelijk hadden. Het klopte ook niet met zijn tekening! Afijn, de oplossing was nabij: het badkamermeubel staat straks qua symmetrie beter in de ruimte.
De klusser heeft vervolgens een ombouw geplaatst voor het zwevende toilet en een muurtje geplaatst bij het douchegedeelte om toietartikelen op te zetten.


Op donderdag ging hij verder met de klus en kwam tot de conclusie dat de tekening niet klopte. Bij ons toilet zit een koof en die loopt van het plafond tot op de grond. In de tekening begon hij halverwege. Dit hadden wij overigens niet opgemerkt toen we de bouwtekening van de leverancier kregen. Gelukkig waren er genoeg tegels voorhanden op dit probleem op te lossen. De ombouw krijgt namelijk dezelfde kleur tegels als de vloer, de rest wordt wit.
Uiteindelijk zag het er gisteravond zo uit:

Sloop badkamer

De afgelopen week heb ik flink opgeruimd, vooral op zolder en in de schuur. Daar moest ruimte worden gemaakt om de nieuwe spullen voor de badkamer neer te zetten.
Vorig jaar ging eindelijk de kogel door de kerk en besloten we de badkamer te laten verbouwen. Een aantal dingen in de badkamer waren niet zo geweldig meer, of we ergerden ons er aan. Vooral de wastafel die niet recht hing was een doorn in het oog.
De nieuwe spullen zijn afgelopen vrijdag geleverd. Een deel staat bij Paulien op de kamer want dat is lekker dichtbij de badkamer, en Paulien is immers in Spanje. (Nee, niet voor niets de zolder opgeruimd, ook moet daar geklust worden.)
Vandaag is er begonnen met het slopen van de badkamer en het leggen van nieuwe leidingen. Daarbij kwam meteen al een apart geval naar voren: plastic leidingen. Iets uit de jaren zeventig, toen vrij normaal. Wij hadden dit ook niet verwacht aangezien de badkamer al eens verbouwd/vernieuwd is.
Helaas betekend dat: extra werk is voor de loodgieter en de aannemer.
~Wordt vervolgd~


De wasbak die we zeker niet gaan missen