Pad

Dat we een pad in de tuin hebben zitten weten we al langer. Maar nu heeft hij/zij blijkbaar gezelschap gekregen van dit kleine exemplaar.


Het padje bleef lang genoeg zitten om de camera te pakken en diverse foto's te maken :-)

Badkamer

De badkamer is inmidels af, en we zijn erg blij met het eindresultaat. Bij de laatste werkzaamheden (op maandag) kwamen er weer wat bijzonderheden naar boven.
Ten eerste werd het badkamermeubel geinstalleerd. In de spiegelkast zou een stopcontact en schakelaar voor het licht moeten zitten. Deze was echter niet geleverd, maar gelukkig lag er bij de badkamerspecialist nog een op voorraad en die werd meteen gebracht.


Vervolgens werd het toilet geplaatst en waren de douchewand- en deur aan de beurt. Bij het uitpakken van de douchewand bleek er een fout te zijn gemaakt door de fabriek. Het verkeerde pakket was afgeleverd bij ons.
's Avonds kwamen we er ook achter dat de toiletpot een spoelrand had terwijl wij een zonder rand hadden besteld.
De badkamerspecialist was ook verbaasd. De toiletpot die bij ons geleverd was hadden zij nooit in de verkoop gehad. Later bleek dat er een verkeerde pot in de doos gezeten had.
Uiteindelijk werden de juiste spullen geleverd op woensdag, geinstalleerd op donderdag en konden we vrijdag gebruik maken van onze nieuwe badkamer.

Schot in de zaak

Maandag is onze badkamer gesloopt en zijn er sleuven aangebracht voor de nieuwe leidingen.
Daarbij kwam er een dankzij de sleuvenmaker een nieuwe "klus" bij. Hij had een kabel doorgezaagd die in eerste instantie alleen van de badkamer leek te zijn. Totdat Bente melde dat ze geen stroom had bij haar bureau. Erg lastig als je een Ipad moet opladen ;-) Bleek dat de kabel dus ook naar haar kamer ging! Apart, maar dat is er wel meer in dit huis ;-)

Toen de loodgieter klaar was vonden wij dat de leidingen erg ver van het raam af waren. Terwijl wij het nieuwe badkamermeubel relatief dicht bij het raam bedacht hadden. "Daar verkijk je, je soms op hoor", was zijn reactie.
De volgende dag kwam de klusser echter tot de conclusie dat wij gelijk hadden. Het klopte ook niet met zijn tekening! Afijn, de oplossing was nabij: het badkamermeubel staat straks qua symmetrie beter in de ruimte.
De klusser heeft vervolgens een ombouw geplaatst voor het zwevende toilet en een muurtje geplaatst bij het douchegedeelte om toietartikelen op te zetten.


Op donderdag ging hij verder met de klus en kwam tot de conclusie dat de tekening niet klopte. Bij ons toilet zit een koof en die loopt van het plafond tot op de grond. In de tekening begon hij halverwege. Dit hadden wij overigens niet opgemerkt toen we de bouwtekening van de leverancier kregen. Gelukkig waren er genoeg tegels voorhanden op dit probleem op te lossen. De ombouw krijgt namelijk dezelfde kleur tegels als de vloer, de rest wordt wit.
Uiteindelijk zag het er gisteravond zo uit:

Sloop badkamer

De afgelopen week heb ik flink opgeruimd, vooral op zolder en in de schuur. Daar moest ruimte worden gemaakt om de nieuwe spullen voor de badkamer neer te zetten.
Vorig jaar ging eindelijk de kogel door de kerk en besloten we de badkamer te laten verbouwen. Een aantal dingen in de badkamer waren niet zo geweldig meer, of we ergerden ons er aan. Vooral de wastafel die niet recht hing was een doorn in het oog.
De nieuwe spullen zijn afgelopen vrijdag geleverd. Een deel staat bij Paulien op de kamer want dat is lekker dichtbij de badkamer, en Paulien is immers in Spanje. (Nee, niet voor niets de zolder opgeruimd, ook moet daar geklust worden.)
Vandaag is er begonnen met het slopen van de badkamer en het leggen van nieuwe leidingen. Daarbij kwam meteen al een apart geval naar voren: plastic leidingen. Iets uit de jaren zeventig, toen vrij normaal. Wij hadden dit ook niet verwacht aangezien de badkamer al eens verbouwd/vernieuwd is.
Helaas betekend dat: extra werk is voor de loodgieter en de aannemer.
~Wordt vervolgd~


De wasbak die we zeker niet gaan missen

Trap

Het lijkt hier rustig, maar dat was het niet. Er is in de tussentijd juist enorm veel gebeurd.
Ik had het gevoel continue in een spagaat te zitten om mensen tevreden te stellen. Vermoeiend, en geen behoefte gehad om hier iets over te loggen.

Ondertussen hebben we ook een aantal knopen doorgehakt.
Zo hebben wij besloten om onze badkamer te gaan/laten verbouwen. Hierover t.z.t. meer.
Een andere klus is na 8 jaar ook eindelijk geklaard: de onderkant van de trap naar de tweede verdieping.
Dit hebben we een schilder laten doen. Met een trapje op een trap staan? Mij niet gezien!
De onderkant is nu van geel hoogglans (lelijk glimmend) naar wit zijdeglans. Een enorme verbetering en daardoor lijkt het ook stukken lichter in het trappengat. Daarbij zijn alle gaten en kieren nu ook dicht. Kortom: perfect!
(foto is helaas niet perfect)

2016

Zo, daar is hij dan: de laatste dag van 2016.
Een jaar waarin best veel gebeurd is. Skip die hier weer regelmatig op visite was, of logeerde.
Bente die een hamster kreeg van school maar daar helaas maar een half jaar plezier van heeft gehad. Inmiddels heeft ze een andere hamster.
Snuf, ons suffe konijn die eind 2015 er tussen uit leek te piepen, en toch er weer bovenop krabbelde. Hij is er nog steeds :-)
Maarten die weer een jaar achter de rug heeft met diverse uitstapjes voor het werk naar het buitenland.
Bente die geen brugpieper meer is en ondertussen een hele dame begint te worden.
Paulien die geslaagd is voor de Mavo. Inmiddels "woont" ze al weer 4 maanden in Spanje, en ondanks wat tegenslagen slaat ze zich er daar super door heen.
Ik wens iedereen een goed uiteinde en een zeer voorspoedig 2017.
2017, het jaar van de haan. Benieuwd wat het ons allemaal gaat brengen.

Leuke prijs

Ongeveer twee weken geleden ontving ik een mail van Coco Cola. Je kon een winterbarbecue winnen.
Heel eenvoudig; op de link klikken was voldoende.
Niet geschoten is altijd mis, dus ik waagde het erop alhoewel de kans hem te winnennatuurlijk ontzettend klein zou zijn.
Tot mijn grote verbazing kreeg ik vorige week een mail dat ik de barbecue gewonnen had. Hij was af te halen bij de Albert Heijn in ons dorp.
Gisteravond hebben we hem opgehaald en het is een erg leuk ding. Dat wordt dus barbecuën i.p.v. gourmetten met de kerst ;-)

Foutje in Mikrogids

Welke docht? Achterdocht? ;-)