Voorkant

De voorkant van ons huis ziet er inmiddels ook mooi uit. Alle oude zooi is er uit gehaald en nu liggen er prachtige tegels.
Het muurtje is op ons verzoek ook weggehaald. Hiervoor in de plaats hebben we nu een betonhek waar klimop langs groeit. Als dat straks helemaal dicht is hebben we een soort van groene wand.
OOk hebben we nieuwe putjes, en is de afvoer opnieuw gelegd waardoor het water wegloopt zoals het hoort.
Kortom een enorme verbetering.

Read More

Pijnlijk

Ik denk dat hij er een pijnlijk gezicht bij trok ;-)

Op grote voet

Bij de Scapino verkopen ze ook schoenen voor Bigfoot ;-)

Speciale stofzuiger

Dit is een speciale stofzuiger voor tandartsassistentes!

Terras


Onlangs de knoop doorgehakt om ons terras te gaan vervangen. De oude verzakte stenen waren een doorn in het oog. Daarom hebben we het terras laten leggen door Oscar's Groen uit Gaanderen.
Eerst werden de tegels en de kiezels weggehaald. Vervolgens is er zo'n  kuub aan zand weggehaald en nieuw zand erin gedaan.
Na drie dagen ligt er een geweldig mooi terras, dat nu ook veel ruimer lijkt. We zijn er superblij mee.

Ring

Donderdag de laatste les edelsmeden gehad en die liep niet echt lekker :-(
's Ochtends vroeg had ik al last van mijn handen, en tijdens de curus deden mijn handen zo'n pijn dat ik wel kon janken. Behoorlijk frustrerend.
Mijn ring is wel a!
Ik kan er bijna een reclamecampagne van maken. Deze ring werd mede mogelijk gemaakt door: het zilver van mijn ouders, de hulp van Rieks en Trudie.
Het was geweldig dat ze me zo uit de brand hebben geholpen zodat de ring in ieder geval nog gemaakt is. Daar ben ik ze ook zeer dankbaar voor want het resultaat is prachtig. Zie foto hieronder.

De maanvorm bleek van binnen hol te zijn en stortte gedeeltelijk in elkaar toen ik het gat probeerde te vullen.
Jammer maar helaas. Door hem opnieuw te gieten is er in ieder geval wel één mooi stukje ontstaan waar Rieks een broche van gaat maken. Komt dat de speld uit de broche van mijn oma (waar een hanger van gemaakt is) toch nog goed van pas :-)
Hierover later meer.

Read More

Fiets

Bijna twee weken geleden gingen we op zoek naar een andere fiets voor Bente.
Bente zag al snel een fiets die ze erg mooi vond. Voor haar oude fiets (waar Paulien ook nog op gefietst heeft) kregen we een zeer fraaie inruilprijs dus een deal was snel gemaakt.
Vervolgens telde ze de dagen af en gisteren mocht ze hem ophalen. Bente is helemaal in haar nopjes met haar nieuwe fiets.

Read More

Van oud naar nieuw

Morgen mijn laatste les edelsmeden. Helaas!
Maar eerst nog de handen uit de mouwen voor mijn nieuwe project: van oude sieraden van mijn ouders iets nieuws maken.
Vorige week zijn de oude sieraden omgesmolten en in water gegoten. Waanzinnig leuk, want je weet van te voren niet wat het oplevert.


De eerste keer kreeg ik twee onderdelen (zie foto hierboven) waar ik een ring van ga maken.
Aan deel 1 zit een soort knobbeltje. Het lijkt met een beetje fantasie op een bloemknopje. Het andere stukje is een klein kommetje die ik in deel 1 wil solderen. Voor mijn gevoel is het zo bedoelt :-)
Daarmee wordt het wel een relatief grote ring maar dat vind ikin dit geval juist leuk.


Het andere stuk wat gegoten is was van behoorlijk veel zilver. De vorm sprak mij meteen aan, het lijkt op een maan.
Toen ik thuis kwam en hem uit het doosje haalde zag ik dat er bij de dikke rand een gat is ontstaan. Ik ga proberen of dit nog op te vullen is.
Zo niet dan smelt ik de hele handel weer om en zien we wel wat er dan ontstaat.